- 06-02-2010, 07:02 - Націоналіст 175

Диво, яке не сталося

Диво, яке не сталося
Сьогодні в рамках 14-го туру Суперліги полтавські динамівці приймали вдома одного з лідерів – «Портовик» з Южного. Слід зазначити, що вийшли на даний матч господарі в дещо оновленому складі. Розігруючий Юрій Хауха так і не зміг знайти себе в новій команді, тому подався до Туреччини. Натомість дебютував у складі полтавців лінійний Сергій Мірошниченко.

 Рахунок у матчі відкрили гості, які далі доволі легко вийшли вперед на три м’ячі – 2:5, 3:6, Але потім полтавці за рахунок активних дій Румянцева, Коваленка і Мірошниченка відновили рівновагу – 8:8. Надалі «Портовик» став грати жорсткіше в захисті і у полтавців почали виникати проблеми із завершенням атак: багато кидків приходилися в блок, плюс надійно грав голкіпер гостей Володимир Смирнов. До кінця тайму динамівці закинули лише два м’ячі і програли його з рахунком 10:14. У гостей в атаці виділявся Олександр Полторацький.

Судячи з усього, в перерві Андрій Портний так і не зміг знайти потрібних слів для своїх підопічних, бо після неї гра знову пішла під диктовку гостей. Вони відірвалися в рахунку ще більше і тримали «Динамо» на відстані 5-6 м’ячів. Міні-злам стався за рахунку 18:24. Андрій Портний нарешті, схоже знайшов оптимальні поєднання гандболістів. А голкіпер полтавців Михайло Дайментов піймав кураж, врятувавши свої ворота чотири рази поспіль, а також парирувавши семиметровий удар. Коваленко і Румянцев організували ривок 4:0 і обстановка на майданчику загострилася. Головний тренер «Портовика» Олег Сич взяв тайм-аут. Після нього Дайментов вкотре врятував свою команду і полтавці отримали можливість скоротити відрив до одного м’яча. Але кидок з місця правого крайнього в дальній верхній кут виявився невлучним. «Портовик» же в контратаці свій шанс використав. За хвилину до кінця зустрічі табло висвічувало 24:26. Гості грамотно вбивали час, не намагаючись навіть кинути по воротах, і досить спокійно довели матч до перемоги.

Наступну гру полтавське «Динамо» проведе вдома 17 лютого проти броварського «Будівельника».


\”Динамо\” (Полтава) – \”Портовик\” (Южний) – 24:26 (10:14)

Динамо: Дайментов, Бацман, Бондал, Горський, Грязнов (1), Доленко (2), Занемонець, Коваленко (7), Крилов (3), Луценко, Мірошниченко (5), Румянцев (6), Міренко.

Портовик: Смірнов, Чуприна, Абрамов (2), Дорощук (5), Крючков, Кумогородський (4), Маньковський (1), Полторацький (4), Сога (3), Цап (1), Шевельов (1), Шевченко, Южбабенко (5).

 
Олександр ПОЛТАВЕЦЬ

Так тримали гравців
\”Динамо\”

В атаці \”Портовик\”

Погода