Новини - 26-08-2015, 02:08 - sasa 140

Дмитро Канівець програв перший поєдинок чемпіонату світу з дзюдо

Дмитро Канівець програв перший поєдинок чемпіонату світу з дзюдо

Сьогодні, 26 серпня, в Астані (Казахстан) на чемпіонаті світу з дзюдо серед чоловіків вагової категорії до 73 кг (74 учасника) стартував представник Полтавщини Дмитро Канівець.

Вже у першому турі чемпіонату (1/32 фіналу) наш земляк програв у важкому і невидовищному – з точки зору глядачів – поєдинку Нугзарі Таталашвілі (Грузія). Ця суперечка на татамі тривала всі 5 хвилин. Обидва дзюдоїсти були пасивними, жоден із них не зумів набрати залікових балів у виконанні прийомів \”ваза-арі\”, \”юко\”, жодному не судилося скористатися достроковою перемогою на \”іппоні\” (повна перевага над суперником). Пасивне протистояння призвело до того, що переможцем став Нугзарі Таталашвілі, який мав 1 попередження за пасивність, а Дмитро Канівець отримав від арбітра 3 попередження за пасивність. На цьому для нашого земляка все й закінчилося.

У цій же ваговій категорії (до 73 кг) в Астані виступав ще один українець Сергій Дребот, який також програв у першому турі Року Дракшичу (Словенія), також через пасивність – у додатковий час. Тут в основний 5-хвилинний час і Дребот, і Дракшич мали по три попередження за пасивність. У додатковий час, коли хронометр на табло зупинився на позначці 7 хвилин 13 секунд, словенець застосував переможний прийом \”іппон\”.

Цікаво, що вчора, 25 серпня, легендарний український дзюдоїст Георгій Зантарая у ваговій категорії до 66 кг (60 учасників) також програв у першому турі – Голану Поллаку (Ізраїль). Зантарая, напевно, сподівався перемогти суперника через його пасивність – Поллак мав два попередження. Але потім Зантарая попався на прийомі \”ваза-арі\” і вибув із боротьби, а ось Голан Поллак продовжив перемагати й завоював у підсумку бронзову медаль чемпіонату світу.

Катерина БАБИЧ

Погода