Новини - 19-11-2015, 11:11 - sasa 269

Дмитро Янчук розпочав підготовку до олімпійського сезону

Дмитро Янчук розпочав підготовку до олімпійського сезону

Претенденти на потрапляння в олімпійську збірну України в Ріо-2016 у каное-двійці Дмитро Янчук (Полтавська-Хмельницька обл.) та Тарас Міщук (Львівська обл.) розпочали підготовку до нового сезону. Про це в інтерв’ю прес-службі Федерації каное України повідомив тренер збірних Полтавщини та України з каное Микола Мацапура.

– Після молодіжного чемпіонат Європи я дав цим спортсменам відпочити, хоча вони і вдома каталися: Міщук – у Львові, Янчук – у Хмельницькому, і 5 листопаду вони приступили до тренувань. Збір проходить в Збур’євці Херсонської області. Погода відмінна – плюс 15-18 градусів. Хлопці працюють добре – я задоволений.

Наступний збір плануємо у Карпатах, разом з Павлом Алтуховим (Полтавська-Хмельницька обл.) та його тренером Сергієм Жиляєвим. Покатаємося на лижах, побігаємо. Чисте повітря, хороший зал штанги та, взагалі, прекрасні умови для підготовки. А потім – «вода», плануються збори в Туреччині. Січень, лютий та напевно березень. Ну і заключний збір вже в домашніх умовах. Сподіваюсь, що завдяки такій об’ємній підготовці ми вийдемо на високий рівень.

– Кого бачите серед основних конкурентів в боротьбі за місце в олімпійській збірній в каное-двійці на дистанції 1000 метрів?

У сезоні 2016 року конкуренками Янчука-Міщука у першу чергу буде двійка Юрій Вандюк-Андрій Рибачок. Навряд чи, хтось ще вклиниться у нашу суперечку. Є, дійсно варіанти. Наприклад, представники Полтавщини Денис Коваленко-Едуард Шеметило, але в такому складі вони ніколи не виступали. Є двійка Борислав Бизу-Богдан Чабан, яка зібрала цілий врожай медалей на юніорських чемпіонатах Європи та світу. Але вони ще молоді, тому сумніваюся, що вони складуть серйозну конкуренцію двом екіпажам, які я назвав вище.

У 2015 році на чемпіонаті світу в Мілані (Італія) завоювали бронзову медаль на каное-двійці (500 метрів), що принесло Україні олімпійську ліцензію на право участі в Олімпійських іграх 2016 року у Ріо-де-Жанейро.

Катерина БАБИЧ

Погода