- 14-11-2021, 05:11 - admin 3538

Дмитро Різник – одинадцятий ворсклянин в національній збірній України

Воротар полтавців дебютував за головну команду в товариському матчі проти Болгарії.
воротар Дмитро Різник

У нещодавньому товариському матчі національної збірної України проти Болгарії трапилася знакова для полтавського футболу подія.

Свій перший матч у футболці головної команди країни зіграв основний воротар «Ворскли» Дмитро Різник, який є вихованцем нашого клубу. Дмитро вийшов на поле у перерві й замінив Георгія Бущана, ставши одинадцятим гравцем «Ворскли» в національній збірній.

Перші розмови про залучення футболістів полтавського клубу до української команди точилися ще в наприкінці 90-х. Проте від запрошення Сергія Чуйченка тренери відмовилися, нібито, через уже немолодий вік футболіста. А Віталій Кобзар, якого хотів бачити в національній команді Валерій Лобановський, уже був заграний за збірну Киргизстану.

Тому на дебют ворсклянина в збірній України полтавським уболівальникам довелося чекати аж до 2008-го року, коли проти Нідерландів у товариському матчі зіграли Григорій Ярмаш та Сергій Кравченко. Крім них та Різника за національну команду також виступали Євген Селін, Микола Матвієнко, Роман Безус, Олег Краснопьоров, Артем Громов, Денис Кулаков, Денис Дедечко та Юрій Коломоєць.

До Різника останнім гравцем, який викликався до збірної з «Ворскли» був нападник Юрій Коломоєць.  У листопаді 2017-го він зіграв у товариському матчі проти Словаччини.

Фото – Прес-служба УАФ

Погода