- 27-11-2021, 09:11 - admin 5747

«Дніпро-1» – «Ворскла»: анонс матчу

В очному матчі команди можуть визначити, хто вийде на чисте третє місце.
«Дніпро-1» – «Ворскла»: анонс матчу

Специфіка проведення останніх чемпіонатів України така, що друге коло команди розпочинають наприкінці календарного року. Для когось такий стан справ може зіграти в плюс, а для когось в мінус.

Якщо говорити про очне протистояння «Дніпра-1» і «Ворскли», то, можливо, краще, що цей матч вболівальники побачать у листопаді, коли команди на ходу, а не на початку березня. Обидва колективи зуміли зберегти до кінця року непогану форму й наразі ведуть між собою та з луганською «Зорею»  боротьбу за третє місце. Тому вболівальники вправі очікувати на цікаве протистояння, яке можна розділити на два дрібніших.

Ігор Йовічевіч проти Юрія Максимова

Тренерський стаж Ігоря Йовічевіча менший за тренерський стаж Юрія Максимова. Самостійну роботу хорватський спеціаліст розпочав у 2014-му році, прийнявши львівські «Карпати», за які свого часу виступав. Той період для львів’ян був непростим, тому не дивно, що з трьох матчів проти «Ворскли» тоді ще Василя Сачка Йовічевіч два програв і один звів до нічиєї.

Після Львова тренер кілька років попрацював у Словенії та Хорватії, після чого повернувся в Україну й прийняв «Дніпро-1», який провалив старт і після відставки Дмитра Михайленка знаходився не в найкращому стані. Буквально за рік Йовічевіч перетворив дніпрян з представника другої половини турнірної таблиці на команду, що бореться за бронзові нагороди. В минулому сезоні Ігор Йовічевіч зіграв проти «Ворскли» два матчі: нічия 2:2 вдома й перемога 1:0 на виїзді.

Для Юрія Максимова як мінімум в полтавській біографії «Дніпро-1» – команда особлива. Саме проти неї тренер два роки тому зіграв свій перший офіційний матч на чолі «Ворскли». Тоді полтавці програли 0:1 через безпідставний пенальті. Сам тренер був вилучений з поля. Далі була перемога 2:0 в Полтаві, поразка дублюючого складу 0:3 під керівництвом Косовського в Дніпрі. У минулому сезоні, як згадувалося вище, команди розійшлися миром 2:2 в Дніпрі, а в Полтаві мінімальну перемогу з рахунком 1:0 здобув «Дніпро-1». Матч першого кола цього чемпіонату також закінчився внічию 2:2. Таким чином, баланс Юрія Максимова проти дніпрян – це одна перемога, дві нічиї та три поразки.

Довбик проти Тілля

Після тренерського протистояння другою дуеллю, яка може визначити долю матчу, стане дуель між нападником дніпрян Артемом Довбиком та півзахисником полтавців Олівьє Тіллем. Це два кращі бомбардири й лідери своїх команд. Хто б що не говорив, а без Довбика й Тілля гра «Дніпра-1» та «Ворскли» в атаці відрізняється. Тому дуже важливо, як відіграють матч саме ці гравці.

З іншого боку, в колективах є достатньо досвідчених виконавців й обом тренерам вдалося поставити хорошу командну гру. Тому навіть якщо щось не виходитиме в лідерів, то легкого життя не буде в жодного з суперників.

Кого бачать фаворитом букмекери

У букмекерів фаворитом матчу йдуть дніпряни. Коефіцієнт на їх перемогу дорівнює 2,31, на нічию – 3,42, а на перемогу «Ворскли» – 3,6. Таким чином, перемога полтавської команди, на думку букмекерів, є найменш вірогідним підсумком.

На наш погляд, насправді шанси команд є приблизно рівними. «Ворскла» здобула психологічну впевненість після виїздної перемоги над «Динамо» та розгрому «Маріуполя». А «Дніпро-1» виграв три останні матчі чемпіонату.

Як воно буде насправді – побачимо вже ввечері. Вмикайте телеканал УНІАН о 19:30 і вболівайте за свою команду.

Фото – Прес-служба ФК “Ворскла

Погода