Останні новини - 05-04-2013, 11:04 - sasa 192

Дніпро – Ворскла: матч “знедолених”

Дніпро – Ворскла: матч “знедолених”

Дніпро ― Ворскла
6 квітня. Дніпропетровськ. Стадіон Дніпро-Арена. Початок о 17.30.
Арбітр: Ярослав Козик (Мукачеве).
Пряма трансляція на каналі 2+2
Прогноз – 2:1.

Цікаво, що потрібно зробити Ворсклі, аби та нарешті забила той клятий один-єдиний гол, після якого, якщо вірити словам півзахисника біло-зелених Павла Ребенка, все піде як треба. Є декілька порад. Можна сходити до церкви, мечеті, синагоги, костелу, звернутися до різних ворожок, провидців, екстрасенсів, шаманів, астрологів. А чого, колись це допомагало Ворсклі, коли та в черговий раз потрапляла в подібні ситуації. За часів Володимира Мунтяна усією командою ходили на прем\’єру фільму “Гол”. За Миколи Павлова ходили до церкви, свічки ставили. Можливо і Сергію Володимировичу потрібно повести всю команду в кіно, театр, філармонію чи просто до нічного клубу. Нехай хлопці трохи розслабляться, забудуться  невдачі. Дивись потім згадають, як забивати голи чи бодай створювати гольові моменти.

Можна спробувати ще один варіант ― купити забивного форварда, або негайно вилікувати Янузі. Але, мабуть, такий розвиток подій виглядає фантастичним, адже, знову ж таки за словами наставника ворсклян, у команді є кому грати і забивати. Та й грає команда ніби нічого. А тренеру, як кажуть, видніше. Це уболівальники весь час чогось вимагають, хочуть. Мабуть і самі не знають чого…

Жарти, жартами, але Ворсклі і справді потрібно щось робити. Схоже, що ця проблема без сторонньої допомоги не розв’яжеться сама собою. Чи розв’яжеться, га? На останній грі із Зорею було і смішно і водночас прикро дивитися як на останні хвилини Свистун випустив номінального захисника Курилова в лінію нападу. Що це: тренерська задумка чи агонія?

Чого чекати уболівальникам Ворскли від наступного матчу в Дніпропетровську? Ілюзій стосовно позитивного підсумку матчу майже немає. Забити нарешті гол, можливо, й зможе команда, але привести очки з Дніпро-Арени, навряд. Дніпро й так цього року втратив вже стільки, що невдача з Ворсклою може сприйматися як невдача всього сезону. Хоча поточний чемпіонат для дніпрян складувався до нового року дуже успішно. Команда має прекрасні шанси на місце в Лізі чемпіонів, на одному подиху провели підопічні Хуанде Рамоса груповий турнір Ліги Європи. Але настав 2013 рік і осінній Дніпро, як “корова язиком злизала”.

Дніпро вилетів із Єврокубків. У чемпіонаті команда втратила вже 5 очок, причому в двох останніх матчах вони не виграли у команд, які просто повинні були обігрувати. Як наслідок, Дніпро з другого місця скотився на четверте. Цікаво, що самі гравці коментуючи останні невдачі, звинувачують аж ніяк не себе, а погані поля (хоча доля правди тут є, адже галявина на Дніпро-Арені віддалено нагадує футбольне поле), негоду і, звичайно, арбітрів. Мовляв, усі арбітри проти Дніпра. І ні слова про свою гру, яка наразі залишає бажати кращого.

Отож, виходить одні не можуть забивати і вигравати (Ворскла), а іншим (Дніпру) не дають це робити. Якісь “знедолені” команди зіграють між собою в суботу…

Трохи статистики. У Дніпропетровську за часів незалежних чемпіонатів Ворскла перемагала лише раз. У вже далекому 1998 році. 2 травня завдяки голам Хомина (з пенальті) та Петкова біло-зелені перемогли ― 2:1. Цікаво, що три останні зустрічі закінчилися внічию, а Ворскла взагалі в останнє перемагала Дніпро 21 вересня 2008 року ― у Полтаві ― 1:0. Матч першого кола поточного чемпіонату приніс бойову нічию ― 2:2. Причому гості легко вигравали до 80 хвилини 2:0, але зрештою примудрилися за три хвилини пропустити два голи і матч закінчився внічию.

Олександр ПОЛТАВЕЦЬ

Погода