- 23-10-2009, 01:10 - sasa 231

Домашній дебют “Полтавчанки”

Домашній дебют “Полтавчанки”

У другому турі чемпіонату України серед команд вищої ліги “Фаворит” (Лубни) здобув дві перемоги на виїзді над “Юридичною академією-2” (Харків) з однаковим рахунком – 3:0. 

Незважаючи на великий рахунок, в обох матчах тривала запекла боротьба. У першій грі наші земляки перемагали у трьох партіях з такими рахунками – 26:24, 28:26, 25:17, а у другій грі – 28:26, 25:17, 25:18. В інших матчах другого туру у чоловічій вищій лізі зафіксовано такі результати: “Локомотив-2” (Харків) – “Буревісник” (Чернігів) – 3:1, 1:3, “Будівельник” (Тернопіль) – МВК “Одеса” – 3:0, 3:0, СК “Ужгородський” – “Новатор” (Хмельницький ) – 3:0, 0:3. Після двох турів волейболісти з Лубен перебувають серед трійки лідерів команд вищої ліги, які мають у своєму активі по 9 очок. Серед них: “Новатор” (різниця виграних та програних партій – 9:3), СК “Ужгородський” (9:4) і “Фаворит” (11:5). У третьому турі наші земляки прийматимуть на своєму майданчику (24 і 25 жовтня) харківський “Локомотив-2”.

Розпочався чемпіонат України серед жінок у вищій студентській лізі. У першому турі у Харкові зібралися всі 8 команд, які грали за системою “4 х 4” – група “А” проти групи “Б”. Дівчата Полтавського педуніверситету гарно розпочали турнір. Спочатку наші землячки перемогли команду Одеського Морського університету – 3:0, потім Донецького університету економіки та торгівлі – 3:0 і Чернігівського педагогічного університету – 3:0. У заключний ігровий день туру в очному матчі зустрілися лідери – полтавки і запоріжанки з Інститут економіки і інформаційних технологій, які мали абсолютно рівні показники (по три перемоги з однаковим рахунком – 3:0). На жаль, полтавки програли останню гру – 2:3. Після першого туру наші землячки посідають 2 місце у вищій студентській лізі чемпіонату України. Матчі другого туру проходитимуть у двох містах. У Полтаві гратимуть між собою чотири команди групи “А”: Полтавський державний педагогічний університет, Харківський національний педагогічний університет, Харківський національний економічний університет, Харківська державна зооветеринарна академія. Матчі другого туру проходитимуть 2-4 грудня.

А тим часом уже цієї суботи в Полтаві відбудеться офіційний дебют жіночої волейбольної команд ВК “Полтавчанка” у вищій лізі чемпіонату України серед жінок. У другому турі наші землячки прийматимуть на своєму майданчику, 24 і 25 жовтня, команду “Сєвєродончанка-2” (Сєвєродонецьк). А старт полтавок у вищій лізі, як ви пам’ятаєте, виявився сенсаційним – у першому ж матчі наші дівчата перемогли в Євпаторії місцеву “Керкінітіду” – минулорічного призера жіночої вищої ліги – 3:2, а у повторному матчі програли – 0:3. Тож, у разі двох домашніх перемог над “Сєвєродончанкою-2”, наші дівчата одразу можуть закріпитися у стані лідерів жіночої вищої ліги. Матчі відбудуться в спортзалі Педуніверситету. Початок – у суботу о 17 годині, у неділю – о 12 годині. Вхід вільний.

Степан СТАВКОВИЙ

Погода