- 16-10-2009, 12:10 - Націоналіст 179

Донецькі друзі в Полтаві!

Анонс матчу "Ворскла"-"Металург" (Донецьк).
Донецькі друзі в Полтаві!

Ворскла – Металург Д

17 жовтня. Полтава. Стадіон “Ворскла”. Початок о 16.00

Пряма трансляція на Першому національному

Прогноз сайту вболівальників – 1:1

Донецький “Металург” зазвичай зручний суперник для ворсклян. Як правило, свої очки “Ворскла” з дончанами бере, інколи може бути нічия, ще рідше ми програємо.

Минулого сезону командам довелося тричі зустрічатися між собою. Спочатку в чемпіонаті полтавці вирвали перемогу вдома – 1:0. Єдиний гол у вже доданий час забив Ахмед Янузі. До речі, на даний момент це останній гол албанського форварда за основу. Потім полтавці вже завітали в Донецьк, де знову мінімально 1:0 виграли у “Металурга” в чвертьфіналі Кубка країни. А ось в другому колі, знову ж таки в Донецьку, ворскляни поступилися – 1:2. Однак для “Ворскли” та гра вже майже не мала великого значення. Напередодні біло-зелені виграли у “Металіста” кубковий півфінал й забронювали для себе місце в Європі. А ось “Металург” тоді лише боровся за це місце. Тому гра та скоріше нагадувала дружній, товариський матч. Як влучно висловився тоді наставник ворсклян Микола Павлов: “Ми приїхали в гості до друзів”. Тому й не дивно, що гості напівосновним складом поступилися друзям-господарям.

“Металургу” та перемога багато в чому допомагала досягти мети – посісти четверте місце у підсумку та здобути таку бажану путівку в Лігу Європи. Зрештою, й “Ворскла” там опинилася, фінішувавши в чемпіонаті слідом за дончанами. Чим завершилися континентальні мандри “друзів”, усі добре знають – обидві команди дружньо вилетіли з єврокубкового турніру, ледь його розпочавши. Тепер обом командам потрібно переключатися на справи внутрішні, адже справи там у них ідуть не дуже. І якщо «Металург» наразі посідає сьому сходинку, то полтавці знаходяться ближче до зони вильоту. Ні, підстав до занепокоєння щодо можливого вильоту нема, але гра команди в останніх матчах, м’яко кажучи, не вражає. Не додають оптимізму і слова Павлова про те, що це все, на що спроможні ворскляни на даний момент. Він витискає максимум…

З’явилася, правда, надія на несподіваних новачків, які нібито зуміли зацікавити тренерський штаб. Раніше Павлов і керівництво в один голос стверджували, що раніше зими підсилення чекати не варто. Але ці плани потихеньку починають змінюватися, і приїзд на оглядини гравців не може не радувати. Але у матчі проти «Металурга» когось нового ми навряд побачимо, тому доведеться віддуватися все тим же футболістам. Складається враження, що гравці «Ворскли» просто наїлися футболом, деякі втратили мотивацію.

Хтось через відсутність конкуренції, хтось через те, що він, можливо, в Полтаві вже все довів і, на його думку, доводити тут немає чого. За таких умов непоганим варіантом було залучення до ігор основного складу молоді. У молодіжці стабільно в центрі захитсу грає Олександр Матвєєв. Ну чим не потенційна заміна Даллку і Медведєву? Вже тривалий час стукає у двері основи кращий бомбардир дубля Артем Громов. Микола Павлов неодноразово повторював, що молодих гравців потрібно вводити поступово. Все це так, але дати шанс хлопцю, випустивши хоча б на 10-15 хвилин, напевне, можна.

На сам кінець хотілося б запросити глядачів прийти в суботу і підтримати команду. Після виграшу кубку практично кожен клявся в вічній любові до клубу, а коли пішли невдачі… Команді саме зараз як ніколи потрібна підтримка вболівальника. Підтримаємо разом! З вірою у першу домашню перемогу.

Олександр ПОЛТАВЕЦЬ

Погода