Гандбол - 20-09-2013, 07:09 - sasa 138

Достойна поразка Динамо

Достойна поразка Динамо

Полтавські уболівальники, які йшли на перший домашній матч своєї команди у новому чемпіонаті, напевне, губилися у здогадах. Якщо у минулі роки за президентства Івана Матієшина дебютні матчі вселяли надію на боротьбу за найвищі місця, то цього разу їм належало побачити абсолютно нову команду, потенційні можливості якої відомі хіба тренерському штабу.

Сама ж гра прогнозовано розпочалася за переваги гостей із Запоріжжя. ЗТР швидко вийшов уперед. Перший же гол «Динамо» забило на четвертій хвилині, коли Юрій Хауха реалізував семиметровий, призначений за порушення правил проти Юрія Бабенкова. Надалі різниця постійно коливалася у межах 3-4 м’ячів і лише в кінцівці першої половини гри запоріжці вийшли вперед на п’ять – 11:16.

На початку другого тайму полтавцям вдалося скоротити різницю до трьох м’ячів, але це був останній локальний успіх «Динамо» цього вечора. Надалі молодий полтавський колектив почав «підсідати» і ЗТР швидко відірвався вперед у рахунку. Різниця складала десять м’ячів. Наприкінці матчу Андрій Мороз дав пограти резервним голкіперам Роману Дендебері та Михайлу Варченку, які змінили Михайла Дайментова, ЗТР заробив кілька двохвилинних вилучень. А «Динамо» зусиллями Віталія Занимонця, який, до слова, став з вісьмома закинутими м’ячами найрезультативнішим у полтавців, скоротило різницю в рахунку до восьми м’ячів. Підсумок у матчі підвів точний кидок лівого крайнього ЗТР за дві секунди до закінчення матчу – 21:30. Впевнена перемога запоріжців.

Підводячи підсумки першого домашнього матчу полтавців варто відзначити, що у Андрія Мороза в руках наразі є хороший матеріал для роботи. Сильна команда з місцевих вихованців за рік чи два не робиться. Тому вболівальникам варто набратися терпіння. Молоді динамівці набувають неоціненного досвіду у матчах з сильнішим суперником.

Які ж висновки з цього матчу виніс для себе керманич ЗТР, яке навряд грало хоча б наполовину від своїх потенційних можливостей, сказати складно.

Леонід ІВАЩЕНКО

Погода