Новини - 14-08-2009, 04:08 - Націоналіст 172

Друге побачення за шість днів

Друге побачення за шість днів

Уже в 1/16-й фіналу розіграшу Кубку України нас очікує дуже цікаве футбольне протистояння. Чинний володар почесного трофею полтавська «Ворскла» прийме у себе вдома амбіційний запорізький «Металург». І якщо в минулому розіграші кубку полтавській команді більш-менш щастило із жеребом на перших етапах (друголігова «Зірка» і першолігова «Оболонь»), то запоріжцям вже не перший рік не таланить із суперником (в минулому році, наприклад, «Металургу» вже у першому раунді довелося приймати донецьких одноклубників).

Говорити зараз, що комусь поталанило чи не поталанило, на мій погляд, немає особливого сенсу. Обидві команди підходять до матчу зі своїми проблеми. «Ворскла» уже тримає в думках виїзний матч з лісабонською «Бенфікою». І хоча футболісти полтавської команди майже в один голос стверджують, що не розділяють матчі на першочергові і другорядні, але можна не сумніватися, що пріоритет керівництво і тренерський штаб команди віддасть все ж Лізі Європи. Частково підтвердив це і Микола Павлов, який відповідаючи на запитання одного із журналістів після матчу з «Шахтарем» відзначив, що професіонал завжди віддасть пріоритет матчу в Європі перед матчем чемпіонату. Стосувалося це правда донецького «Шахтаря» і його участі у Лізі чемпіонів, але цей розіграш Ліги Європи для полтавців не менш важливий, ніж для доннечан матчі з «Тімішоарою».

Другим фактором, який може вплинути на результат звітного матчу може бути насичений календар «Ворскли». За серпень полтавцям доведеться провести відразу шість матчів («Металург» З в чемпіонаті, він же в кубку, через п’ять днів матч з «Бенфікою» (20 серпня), 23-го матч з «Динамо», а вже 27-го матч-відповідь з «Бенфікою», 30-го – з «Таврією»). Грати в такому ритмі біло-зеленим раніше практично не доводилося. А коли і доводилося, то це призводило до незапланованих втрат очок (досить згадати минулорічну нічию з «Кривбасом» після кубкового матчу з донецьким «Металургом»).

І тут би Миколі Павлову дати перепочити деяким гравцям перед матчем з «Бенфікою». Тим паче Величко, Пєсков, Медведєв, Янузі та Чичиков завжди готові замінити когось і своїх партнерів, а молоді Безус та Громов можуть підсилити гру з лави запасних. Але знаючи максималізм Миколи Павлова і його небажання змінювати склад, який приносить результат, з великою долею вірогідності можна стверджувати, що в суботу на полі побачимо все ті ж обличчя. Хоча не виключено, що тренер «Ворскли» все ж підготував Олегу Луткову кілька сюрпризів.

«Металург», підкошений травмами своїх голкіперів і втратою Олексія Годіна, в цьому сезоні поки лише нащупує свою гру. Але боятися запоріжцям нічого. Вони хоч і грають на виїзді, але підсумки минулого сезону показали, що команди приблизно рівні за класом (нагадаємо, «Ворскла» була п’ятою, а «Металург» сьомим). А останній матч цих команд у чемпіонаті на минулих вихідних взагалі залишив більше запитань, ніж відповідей. Якщо абстрагуватися від результату, то можна сказати, що запоріжці поступово знаходять свою гру. Вже на підході до основного складу корейські легіонери Кім і Хванг. Але чи вистачить аргументів «Металурга», щоб пройти команду, яку після минулого розіграшу цілком можна назвати кубковою, і яка вдома виступає традиційно сильно?

І на сам кінець трохи про арбітра. Обслуговувати матч довірено киянину Ігорю Іщенку, який не так давно судив кубковий матч за участю «Ворскли». Це був матч-відповідь півфіналу минулого розіграшу кубка проти харківського «Металіста». Тоді полтавці несподівано для багатьох здолали харків’ян і автоматично забронювали собі місце у єврокубках на наступний сезон.

 
Олександр Полтавець

Погода