Матчі - 16-08-2014, 11:08 - sasa 172

Дубль Громова приносить першу перемогу Ворсклі в новому сезоні

Дубль Громова приносить першу перемогу Ворсклі в новому сезоні

Дивовижний матч показала Ворскла, показавши характер, вирвала перемогу у міцного донецького Металурга

 

Ворскла – Металург Д – 2:1

Протокол

 

Старт для колективу Василя Сачка видався гірше не придумаєш. Матчі проти грандів українського футболу Шахтаря та Динамо – навряд чи тренерським штабом розглядалися для великого набору очок, однак нульова нічия з Говерлою змусила роздумувати над подальшими перспективами ворсклян у національній першості.

Що стосується колективу Володимира Пятенка, то в його активі після трьох турів значиться три залікових бали. Але в звітному поєдинку всі події пішли на другий план, так як вперше в цьому сезоні на полі з\’явився Жуніор Мораєс. Що і говорити, такого гравця донеччанам явно не вистачало. Але радість швидко змінилося розчаруванням, адже через двадцять хвилин після стартового свистка кращий бомбардир Металурга минулого року змушений був залишити поле. Якщо судити по першим ознакам і тому, що він не зміг самостійно покинути поле, то бразилець повинен буде пропустити пристойний термін.

Травма лідера гостей стало таким собі підтвердженням бляклої гри його команди до перерви. Так, протокол зустрічі може ввести в оману, але взяття воріт у виконанні Грегорі Нельсона було таким же несподіваним, як сніг у середині серпня. Гравці Ворскли виглядали набагато сильніше, це було видно хоча б, виходячи з кількості моментів, які ті створили. Протягом трьох хвилин господарі повинні були, як мінімум, виходити вперед, але в обох випадках добре себе проявив Олександр Бандура.

Друга половина почалася досить весело. Спершу Нельсон отримав по ногам від Пердути і суддя негайно показав червону картку винуватця. Апеляції біло-зелених були розглянуті, а остаточний вердикт був змінений в протилежну сторону – перед собою жовте світло побачив легіонер із Нідерландів. Після цього пристрасті на полі закрутилися з подвоєною енергією. В\’ячеслав Чечер прямою ногою пішов на Громова, але незважаючи на те, що у захисника вже було попередження, арбітр показав тому пряму червону. В цьому епізоді всілякі суперечки були вже безглузді.

У такому положенні господарі поля великими силами почали атакувати ворота Бандури і створювати моменти. Але коли здалося, що металурги зуміють довести справу до перемоги, до того ж, червону картку отримав Скляр, на полі стало відбуватися неймовірне. За три хвилини до фінального свистка Артем Громов допоміг своїй команді завоювати не тільки нічию, але й перемогу. І якщо в першому взятті воріт можна пред\’явити претензії суддівській бригаді (положення поза грою у Ковпака), то з другим – не було ніяких проблем.

Фінальний свисток зафіксував перемогу полтавського колективу (першу в сезоні), що призвело в божевільний захват уболівальників на стадіоні Ворскла. Команда Сачка проявила справжній характер і волю до перемоги.

Погода