Баскетбол - 13-10-2009, 12:10 - sasa 209

Дві перемоги на старті

Дві перемоги на старті

БК \”Кремінь-КДУ\” (Кременчук) – БК \”Хімік -2\” (Южний) – 96:79 (22:15, 28:14, 27:21, 19:22).
Журжій, Жарков – по 16, Загребельний -14 — Новиков – 13.

10-11 жовтня. Кременчук. Спортзал ДЮСШ №2.


Здається тільки вчора кременчуцька баскетбольна громада святкувала вихід БК \”Кремінь-Політехнік\” у Суперлігу, а керівництво міста обіцяло, що команда Андрія Кондрашова не матиме проблем з фінансуванням. Час минув, Суперліга стартувала, а БК \”Кремінь\” знову грає лише у вищій лізі. Отже, що ми маємо: зламаний календар Суперліги, втрачений авторитет українського баскетболу, а головне – позбавлення уболівальників можливості \”вживу\” побачити кращі баскетбольні команди України. Прикро!  

Стартові ігри нового сезону пройшли за повної переваги господарів і стали хорошою розминкою перед поєдинками з більш сильними командами, ніж \”Хімік-2\”. Склад \”Кременя\” у новому сезоні практично не змінився, лише Сергій Мякінін вирішив продовжити кар\’єру в Білорусі. Що ж до самих поєдинків – вони проходили за одним сценарієм. Перші два очки \”Кремню\” в новому сезоні заробив Володимир Журжій – перехват, ривок, кидок з-під кільця. В наступній атаці три очки набирає Денис Хоружий, поставивши останній штрих у комбінації партнерів. У середині першої чверті перевага господарів складає чотири очки. Журжій продовжує свої \”сольні номери\”, а гості за рахунок командних дій змушують кременчужан порушувати правила і свої очки набирають зі штрафних. Подвоїв підсумок першої чверті южанин Михайло Волжанін, влучно кинувши з-за дуги. На початку другої 10-хвилинки розкидались Олексій Жарков, який одну із своїх атак завершив розкруткою-дзигою, та Максим Зозуля, який вдало використовував передачі партнерів. Декілька разів на авансцену виходили арбітри, приймаючи для обох команд незрозумілі рішення. У \”Кременя\” на майданчик виходить Ігор Григоренко і влучно завершує перший свій кидок. Журжій продовжує використовувати свою дальню передачу. Три очки в одній атаці набирає Олександр Овчаренко і лише у Віктора Шепеля кидки не йдуть. Після перерви гравці \”Хіміка\” брак досвіду і майстерності компенсують настроєм, боротьбою під щитом за кожен м\’яч, іноді вдаються трьохочкові Новикову і Волчанову. У \”Кременя\” Журжій грає з таким напором, що емоції б\’ють через край. Чотири фоли вже є, а грати ще дві чверті. І тільки коли тренер \”Кременя\” Андрій Кондрашов задіяв весь свій резерв, гостям вдалося зменшити розрив.
А Журжій гру таки дограв…

\”Кремінь-КДУ\” – \”Хімік -2\” – 87:67 (27:11, 18:20, 30:17, 12:19).
Журжій-19, Жарков-16, Загребельний-14 — Іваницький-15, Волчанін-14.

Друга гра мало чим відрізнялась від першого \”побачення\”, хіба що \”Кремінь\” більшу частину гри провів резервом, який справив досить приємне враження.

Костянтин СИРОТА

Погода