Стрічка новин - 21-12-2012, 01:12 - sasa 192

Два варіанта для \”Арсеналу\”

Два варіанта для \”Арсеналу\”

Проект під назвою \”Арсенал\” (Київ) більше не цікавий спонсорам клубу, інформує \”Команда\”.

Видання також підтверджує інформацію про уход із команди її головного тренера Леоніда Кучука, який отримав згоду керівництва \”канонірів\” на розірвання чинного контракту.

Що ж стосується подальшого розвитку ситуації з \”Арсеналом\”, то взимку не виключений масовий вихід з команди провідних виконавців. Оптимістичний варіант для \”канонірів\” може бути таким: на посаді головного тренера Кучука замінює його асистент Юрій Бакалов, який буде намагатися зліпити більш-менш боєздатний колектив з числа гравців, що залишилися. Його головним завданням у весняній частині чемпіонату буде збереження прописки в Прем\’єр-лізі (благо очковий запас після 18-ти турів дозволить безболісно перенести деякі втрати).

Чому ми припускаємо, що в ролі пожежника в \”Арсеналі\” виступить Бакалов? Тому що саме Юрій Михайлович у грудні не йшов у відпустку, часто бував на нарадах з керівництвом клубу і підтверджував свій приїзд на базу 8 січня, а футболістів – 10-го числа. Він має досвід самостійної роботи головним тренером, трудиться в київській команді тривалий період і добре знає можливості не тільки гравців \”основи\”, але й молодіжного складу.

Що стосується песимістичного варіанту розвитку подій, то він може бути дуже простий: команда зніметься зі змагань, а ФК \”Арсенал\” припинить своє існування. У такому випадку головним болем нинішніх керівників клубу буде лише розпродаж футболістів, оскільки, як відомо, ні стадіону, ні бази у \”канонірів\” немає.

Крім того, у разі банкрутства \”Арсеналу\” і навіть якщо столичний клуб таки залишиться на плаву, йому доведеться в терміновому порядку розбиратися з міжнародними боргами. На початку грудня Слідча палата інстанції УЄФА з фінансового контролю клубів передала на розгляд Арбітражній палаті справу ФК \”Арсенал\” (Київ) у зв\’язку з тим, що його боргові зобов\’язання з 30 червня по 30 вересня 2012 року не тільки не були погашені, але навіть виросли . Після 30 червня санкції з боку УЄФА до українського клубу не були застосовані, оскільки сума його боргів на той момент була незначною. Однак терпець у європейських футбольних чиновників може скоро закінчитися. Терміни винесення рішень про санкції і дати засідань Арбітражної палати поки ще не визначені, однак зрозуміло, що на початку нового року УЄФА постарається розібратися з порушниками фінансової дисципліни, – пише football24.ua.

Погода