Першість Полтавщини - 13-10-2009, 10:10 - sasa 250

Фашисти на футболі

Фашисти на футболі

Першіть області. Перша ліга

Сула – Гірник- 0:1

Жениленко 31
Сула: Букало, Капаніцин (Четверіков 79), Баран, Остапенко, Матяш (Головко 73), Пархоменко, Ковтун, Загоруйко, Нечипоренко, Забара (Миронченко 46), Пономаренко.
Гірник: Прихожий, Жениленко, Чефонов, Львов, Шевченко (Кравець), Пономарьов, Башаков, Матяш (Олексієнко 61), Лапочкін, Палюх (Матірний 50), Мироненко.
Судді: Харченко, Йощенко, Панченко (Диканька).
11 жовтня. Лубни. Стадіон \”Центральний\”. 150 глядачів.

Юнаки – 1:4.

Початок гри видався дуже насиченим на різні події. Не встигла секундна стрілка зробити й одного оберту, як м’яч уже побував у сітці воріт господаів .
Та гол, забитий Мироненком, судді відмінили – офсайд. А вже на 6-й хвилині арбітр показав й першу жовту картку. Гравець \”Сули\” Ігор Капаніцин за короткий проміжок часу двічі встиг стрибнути двома ногами в підкат ззаду, ледь не відірвавши ногу кременчужанину Пономарьову. Але навіть \”гірчичник\” не змусив лубенчанина грати обережніше. Вже на 8-й хвилині він повторив цей прийом проти Олександра Лапочкіна. Головний арбітр мав усі підстави показати порушнику червону картку, та відверто пожалів не в міру завзятого гравця. На жаль, з тренерського містка господарів лунали схвальні коментарі таким діям, що викликало, як мінімум, здивування.
Гості з самого початку захопили ініціативу і з завидною методичністю почали створювати небезпечні моменти біля воріт господарів. На 10-й хвилині партнери вивели Пономарьова на побачення з голкіпером \”Сули\”, але удар у півзахисника у ближній кут не вийшов. Кілька разів небезпечно головою пробивав високий форвард \”Гірника\” Мироненко – неточно. На 24-й хвилині знов мав відкривати рахунок Пономарьов, але після його удару в підкаті, м’яч прокотився по лінії воріт, так її й не перетнувши.
Відкрито ж рахунок було після розіграшу \”стандарта\”. Башаков від лівого прапорця подав кутовий, а Жениленко в черговий раз довів, що в грі головою він і досі неперевершений майстер. Через 5 хвилин ті ж дійові особи повторили \”фокус\” вже з правого кута, та м’яч на лічені сантиметри пролетів вище воріт.

За 5 хвилин до перерви господарі поставили себе в ще більш скрутне становище. Центральний захисник Олександр Баран, намагаючись завадити Олексію Башакову вийти один на один з голкіпером, відверто схопив суперника за футболку.

Фол останньої надії і червона картка порушнику. На цьому перша половина гри завершилась.
Розпочати ж другу вдалося з значним запізненням. Справа в тому, що лава запасних гостьової команди була захоплена групою нетверезих молодиків, які увесь перший тайм скандували нецензурщину. Працівники міліції, присутні на грі, на це ніяк не реагували, що й змусило хуліганів повірити у свою безкарність.

Врешт-решт горе-фанати з вигуками \”Зіг хайль\” звільнили лаву запасних, але спокійнісенько перебралися на трибуну, де й продовжували розважатися таким чином й надалі. Інертність працівник!в лубенської міліції просто вразила уболівальників. На стадіоні було багато жінок і дітей, які навряд чи одержали задоволення від такого звукового оформлення гри.

У другій половині матчу \”Гірник\” продовжував домінувати на полі. Два супермоменти втратили Матірний та Башаков, але голів більше не було.
Та на цьому пригоди гостей не закінчилися . Ображені господарі поля зачинили гостьову роздягальню на ключ і футболісти змушені були митися з пластикових пляшок прямо на трибуні. Температура повітря була в цей день 9 градусів.

Фінальною крапкою \”гостинності по-лубенськи\” став пошкоджений автобус, на якому \”Гірник\” прибув на гру. Гострим предметом на бортах транспорного засобу було видряпано непристойні написи. Це, до речі, вже не перший інцидент в Лубнах із гостьовим автобусом. Найприкріше ж те, що всі ці неподобства відбувалися на очах працівників міліції, які мабуть забули, що на стадіоні саме вони повинні забезпечувати громадський порядок, а не лузгати насіння й дивитися футбол…

Геннадій КОБА з Лубен

Погода