Волейбол - 06-11-2013, 04:11 - sasa 180

Фаворит виходить у лідери

Фаворит виходить у лідери

У спарених поєдинках четвертого туру лубенський СК «Фаворит» впевнено переграв у Полтаві чернігівський СВК «Буревісник-ШВСМ» з однаковими рахунками – 3:0 і очолив турнірну таблицю чемпіонату України з волейболу серед команд Суперліги.

Господарі впевнено розпочали перший поєдинок, ведучи в рахунку 8:3, але суперник поступово скоротив відставання до 17:16. І, все ж, завдяки стараннями усього колективу, лубенці перемогли – 25:23 на їх користь. Друга і третя партії партія господарями були переможені ще з більшим рахунком – 25:20. Успішно гравці «Фавориту» провели наступного дня і повторний поєдинок, впевнено перегравши команду Чернігова у трьох партіях – 25:17, 25:23 і 25:22. Ось як прокоментував головний тренер СК «Фаворит» Руслан Рубан:

– Ми задоволені, що взяли максимум очок вдома. Чесно кажучи, переживали після останнього домашнього туру, коли відбувся зрив і була недооцінка суперника. Ми ще добре пам’ятаємо нашу зустріч з чернігівським «Буревісником» у минулому сезоні за третє місце. Знали, що це дуже непоступлива команда, яка сильно «кусається». Тож, мої підопічні – молодці, налаштувалися. Найбільшим позитивом з цього туру виділю повернення Віталія Сухініна, який найбільше приніс очок і мав чудовий відсоток нападу. Я говорив неодноразово, коли Віталій грає, то малюнок гри всієї команди виглядає зовсім по-іншому: добре відпрацювали, виконали задачі, закрили блоками їхнього основного нападника. Радує атмосфера і прогрес колективу. Єдиний у нас сьогодні негатив – це те, що несподівано залишив команду провідний гравець «Фаворита» Дмитро Міщук. Звичайно, ми змушені терміново шукати заміну, але чи знайдемо рівнозначного виконавця напередодні таких відповідальних матчів?

Команда повернула собі перше місце в турнірній таблиці, а у наступному п’ятому турі на нас чатує важка виїзна гра з сумським «Хімпромом». Пояснення Дмитра, з приводу чому він так зібрався за день і відбув в невідомому напрямку, були нечіткими і не зрозумілими. Особисто я завжди йшов йому «на зустріч» у багатьох питаннях, в тому числі і особистих. Одноклубники стверджують, що в колективі з Дмитром у всіх були нормальні відносини. Гадаю, він розуміє, що діючий контракт з «Фаворитом» у нього до 15 травня 2014 року, який не дасть Міщуку можливість виступати в інших клубах. Нам нічого не залишиться робити, як звернутися до Федерації волейболу України з проханням заборонити Дмитру Міщуку виступати і в наступному сезоні в українському чемпіонаті. Або ж вирішувати це питання в судовому порядку, чого б не хотілося…

Результати інших поєдинків 4 туру: «Кримсода» (Красноперекопськ) – «Хімпром-СумДУ» (Суми) 2:3 і 3:1, «Барком» (Львів) – «ВНАУ» (Вінниця) 1:3 і 3:2, «Локо-Експрес» – «Дніпро» 3:1 і 3:2. На сьогодні лубенський «Фаворит» очолює турнірну таблицю змагань, маючи у своєму активі 20 очок. Стільки ж залікових пунктів і у команди «ВНАУ», але у вінничан більше поразок у партіях – вісім (в лубенців – шість). Третьою йде з 16 очками сумська команда. Наступний п’ятий тур у чоловічій Суперлізі пройде 22-23 листопада, в якому «Фаворит» зіграє в Сумах проти місцевого «Хімпрому», але до цього на лубенську команду чекають запеклі волейбольні протистояння – другий етап розіграшу Кубка України. У Полтаві у спорткомплексі «ПЗМС» пройдуть такі поєдинки у групі «В-2»:

8 листопада:   

16.00 «Кримсода» (Красноперекопськ) – «Хімпром-СумДУ-2» (Суми)
18.00 «Фаворит» (Лубни) – «Локомотив» (Харків)

9 листопада:   

14.00 «Локомотив» – «Хімпром-СумДУ-2»
16.00 «Кримсода» – «Фаворит»

10 листопада: 

12.00 «Кримсода» – «Локомотив»
14.00 «Фаворит» – «Хімпром-СумДУ-2»

У інші групі «В-1» у Сумах цими ж днями поведуть боротьбу: «ВНАУ» (Вінниця), «Локо-Експрес» (Харків), «Хімпром-СумДУ» (Суми), «Дніпро» (Дніпропетровськ). Зазначу, що з кожної групи до фінальних кубкових поєдинків виходить по дві команди.

Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода