Волейбол - 12-11-2013, 08:11 - sasa 119

Фаворит вийшов до півфіналу Кубка України

Фаворит вийшов до півфіналу Кубка України

У Полтаві і Сумах пройшли поєдинки другого етапу розіграшу Кубка України з волейболу серед чоловічих команд, після яких визначився квартет, що побереться за почесний трофей. Серед них і лубенський СК «Фаворит».

У спортзалі «ПЗМС» у групі «В-2» окрім лубенської команди вели боротьбу відомі «Кримсода» (Красноперекопськ) і «Локомотив» (Харків), а також вищоліговий «Хімпром-СумДУ-2» (Суми). У першому турі «Фаворит» зустрівся з чинним чемпіоном країни і діючим кубковим володарем харківським «Локомотивом». Гра була напруженою та цікаво. У першій партії номінальні господарі майданчика, у яких був стартовий склад з братів Сухініних, Фурмана, Паласюка, Вітюка, Бойка і Гармаша, створили невелику сенсацію – здобули перемогу з рахунком 25:23. У наступних досвідчені залізничники «взяли верх» – 25:18, 25:23 і 25:19. Наступного дня зустрілися.

«Фаворит» і «Кримсода» у цьому видовищному поєдинку перемогли підопічні тренера Руслана Рубана з рахунком 3:2 (13:25, 13:25, 25:18, 25:21, 16:14). Зазначимо, що фаворитівці з великими рахунками ще й поступалися кримчанам у двох перших партіях, але потім знайшли в собі сили зібратися і перемогти грізного суперника. В заключному матчі групового етапу півфіналу Кубка України лубенський «Фаворит» прогнозовано переграв першоліговий «Хімпром-СумДУ-2» з рахунком 3:0 (26:24, 25:16, 25:20). Вітаємо наших волейболістів з виходом в фінал Кубка України! Ось як прокоментував підсумок кубкових протистоянь головний тренер «Фавориту» Руслан Рубан:

– Тяжко сьогодні було грати після такого напруженого матчу не як фізично, а психологічно. Ви бачили, як і «Кримсоді» було важко грати проти «Локомотива». Ми коли складали розклад спеціально так і зробили, першу гру йдемо на все, щоб спробувати виграти в нашого чемпіона. Друга гра знали, що буде вирішальна і третя гра, нікому не в образу, ми знали, що сильніші суперника. Цей розклад виявився вдалим і гра з Красноперекопськом все вирішила. Це був фантастичний камбек. Хлопці молодці, вітаю їх перш за все з грою в п’ятницю проти харківського «Локомотива», в якій вони показали, що ми можемо в цьому сезоні боротися за виконання цілей, які перед нами намічені. Перш за все грати фінал чемпіонату України, для цього ще багато треба працювати. Суперники вказали наші помилки й проблеми. Ми їх збираємося виправляти, добре, що дозволяє розклад чемпіонату.

Результати інших кубкових поєдинків:
«Локомотив» (Харків) – «Хімпром-СумДУ-2» (Суми) 3:0, «Локомотив» – «Кримсода» (Красноперекопськ) 3:0, «Кримсода» – «Хімпром-СумДУ-2» (Суми) 3:0. Отже, до піфіналу з групи «В-2»потрапили «Локомотив» і «Фаворит».

Результати поєдинків у групі «В-1» (м. Суми): «Хімпром-СумДУ» (Суми) – «ВНАУ» (Вінниця) – 3:1, «Локо-Експрес» (Харків) – «Дніпро» (Дніпропетровськ) 3:1, «ВНАУ» – «Локо-Експрес» 3:0, «Хімпром» – «Дніпро» (Дніпропетровськ) 3:0. Відповідно, із сумської групи до фіналу потрапили сумчани і вінничани. Фінальний турнір Кубка України відбудеться 27-28 грудня 2013 року (місце не визначене), у піфіналах якого зустрічаються: СК «Фаворит» – Хімпром-СумДУ» і «Локомотив» – «ВНАУ». Переможці цих двобоїв наступного дня зустрінуться за кубковий трофей, а переможені – за кубкову «бронзу».

Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода