- 13-12-2012, 05:12 - sasa 254

ФФУ і МВС хочуть ввести в законодавство жорстку відповідальність для футбольних хуліганів

ФФУ і МВС хочуть ввести в законодавство жорстку відповідальність для футбольних хуліганів

Федерація футболу України спільно з представниками Міністерства внутрішніх справ працює над проектом внесення змін та доповнень до чинного законодавства, згідно з якими злісні порушники несли б відповідальність за свої дії.

\”Це стосується, наприклад, застосування уболівальниками піротехнічних засобів під час проведення матчів, використання забороненої символіки, жестів, проникнення до ігрової зони тощо\”, – повідомила в понеділок прес-служба ФФУ.

У федерації зазначають, що на сьогодні не існує правової підстави щодо застосування карних санкцій до людей, які регулярно порушують порядок на стадіонах. У законодавстві немає норми, згідно з якою можна було б заборонити цим людям відвідування футбольних матчів.

Важливим етапом роботи фахівців комітету з питань стадіонів та безпеки проведення змагань ФФУ є розробка системи формування списків із проблемними вболівальниками, яка діятиме в усіх клубах української Прем\’єр-ліги.

Цей комітет останніми місяцями 2012 року значну увагу приділяв питанню ефективної взаємодії клубів Прем\’єр-ліги та їх уболівальників. Восени поточного року вперше в історії українського футболу відбулася офіційна зустріч представників ФФУ зі співробітниками з роботи з уболівальниками футбольних клубів \”Динамо\”, \”Карпати\”, \”Металіст\”, \”Дніпро\” та \”Шахтар\”.

На зустрічі було ухвалено рішення щодо проведення у січні 2013 року семінару для представників усіх клубів з роботи з уболівальниками. Головною метою семінару є підвищення рівня знань відповідальних працівників клубів та чітке визначення їхніх функцій у цьому напрямі роботи.

\”Така робота надзвичайно важлива в контексті збільшення кількості вболівальників на трибунах. Прикладом у цьому напрямі можна вважати Німеччину, де з моменту появи у місцевих футбольних клубах співробітників з роботи з фанами відвідуваність матчів збільшилася втричі. Це стало можливим за рахунок того, що негативних явищ на стадіонах стало менше, а вболівальники почали приходити на футбольні поєдинки сім\’ями\”, – зазначають у ФФУ.

Не обійшли увагою у федерації й напружені відносини між уболівальниками та правоохоронцями, і віднайшли спосіб їх примирення. \”Планується проведення футбольних матчів між співробітниками МВС і фанами. Це робитиметься для того, щоб люди, які є одвічними суперниками на стадіонах, змогли б подивитися одне одному у вічі, граючи в улюблену гру\”, – розповів голова комітету з питань стадіонів та безпеки проведення змагань ФФУ Сергій Бухаленков.

 

Інтерфакс-Україна

Погода