Першість Полтавщини - 14-01-2015, 10:01 - sasa 189

ФК Лубни: підсумки сезону

ФК Лубни: підсумки сезону

Ми продовжуємо підбивати підсумки минулого спортивного сезону команд лубенського краю. Завершився минулорічний футбольний сезон, в якому протягом року вела боротьбу міська муніципальна команда ФК «Лубни» під проводом славнозвісного тренера Анатолія Гришановича. Що можна сказати в цілому про гру і сам виступ нашої головної команди міста?      

Відразу зазначу, що ФК «Лубни», до речі, є єдиною командою серед вищолігових колективів, що фінансуються з міського бюджету, виступив, в цілому, успішно. Адже серед, так званих, «багатих команд» лубенці посіли відразу ж місце за ними і стали шостими! Нагадаю, що п’яте місце здобула команда «Олімпія» (Савинці) Миргородського району з, начебто, майже мільйонним бюджетом! А на лубенську команду було закладено на 2014 рік з місцевого бюджету всього близько 150 тис. грн..…

І це при тому, що протягом сезону у гравців ФК «Лубни» були добротні умови для проживання і харчування на стадіоні «Центральний». І нехай позавидують ті керівники інших обласних команд, в яких умови для футболістів були гіршими. Лубенський ФК «Лубни» міг за підсумками сезону у чемпіонаті області піднятися і ще вище, але цьому аспекту не довелося бути – арбітри Полтавщини не дали змогу «про двинутися» вище у турнірній таблиці лубенській самобутній команді. Я особисто за весь минулий чемпіонат не був приступнім всього на чотирьох виїзних матчах ФК «Лубни» – у Глобиному, у Машівці, у Комсомольську і у Полтаві. Прикладом є вояж ФК «Лубни» у Савинці Миргородського району, де футбольний поєдинок був у лісі біля річки Псел проти місцевої «Олімпії». Результат поєдинку – 1:0 на користь господарів, які у цій грі були просто «нікчемними». І лише сумнівний пенальті у другому таймі вирішив долю зустрічі на користь номінальних господарів. І таких поєдинків, в яких лубенська молода команда боролася до останньої хвилини матчу, можна нарахувати безліч.

Сподіваюся, що з приходом нового керівництва Федерації футболу області все зміниться на краще. І найбільше мене особисто і всіх уболівальників Полтавщини турбує якість суддівства на всіх матчах вищої і першої ліг чемпіонату області. Гадаю, що у 2015 році все буде краще. Хочу ще раз зазначити і підкреслити, що на сьогодні на роль головного тренера ФК «Лубни» претендентів може бути не мало. І сьогоднішній керманич лубенської команди Анатолій Гришанович має певних «тренерських ворогів», але я впевнений, що лише він може в цей не легкий для нас наш час нести нелегку ношу очільника лубенського футболу. Адже, якби не він, то, взагалі не було б команди в Лубнах (бюджетні кошти через казначейство запізнюються).

Наостанок, повідомлю, що, на мою думку, кращими гравцями минулого сезону у складі ФК Лубни», які захищали честь нашого славного спортивного міста, були Сіріл Дземку, Олександр Печарський, Олексій Гулович, Сергій Сергієнко, Павло Сидорець, Єгор Гончаренко, Ігор Морозюк, Едуард Богомаз, Арнольд Ебенгу, Сол Ламіне і Олександр Лавріненко. Від імені всіх уболівальників лубенської команди я, як прес-аташе ФК «Лубни», бажаю одного – успішного виступу лубенців у новому чемпіонаті області-2015 і приємного позитиву від якісної гри після численних голів улюбленої команди!

Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода