- 15-08-2009, 10:08 - Nash 209

Полтава – Фенікс-Іллічівець – 0:2

Полтава – Фенікс-Іллічівець – 0:2
«Полтава», після перемоги над ФК «Львів», мала всі шанси пройти далі, адже суперник випав не із найсильніших. Можливо, це спричинило досить безбарвну гру (особливо, у першій її половині) з боку «Полтави». Моментів фактично не було, лише на 30 хвилині Ніканович здалеку, на 35 Марченко з правого краю низом і на 40 Данаєв – зі штрафного спробували потурбувати ворота гостей. Усе – мимо або в голкіпера.

Гості хоч і володіли ініціативою. Та створити щось надто серйозне теж не могли. Примітним став епізод на 9 хвилині гри, коли після подачі кутового «Полтавою» м’яч влучив у руку захиснику «Фенікса» на ближній стійці. Свисток арбітра промовчав.

У другій половині матчу гра пожвавилася, з’явилося більше боротьби, але з моментами все було так само погано. Можна відзначити сольний прохід і удар Шахова у голкіпера Полтави на 50 хвилині, постріл зльоту Марченка по воротам кримчан (вище) на 58 хвилині та удар з кута штрафної площі Обуха – теж повз ворота.

Рука була і в другому таймі, коли м’яч відскочив від газону в кінцівку полтавського захисника у його штрафній площі. Мабуть, у арбітра свої погляди на трактування правил, адже і цього разу він не засвистів.

Натомість, на 83 хвилині, коли все йшло до нульової нічиєї в основний час, «Фенікс» неочікувано забив. Корольков вдало, з відкруткою, виконав штрафний, а Луценко вискочив з-за спин захисників і точно головою пробив у нижній кут воріт. «Полтава» побігла відіграватися, та через 4 хвилини пропустила ще раз. Обрізка у центрі поля призвела до виходу Королькова та Луценка на одного захисника «Полтави». Корольков отримав відмінну передачу та розстріляв Зарубіна – 0:2, і «Фенікс» проходить далі. А в Королькова – гол плюс пас.

ФК «Полтава» – «Фенікс-Іллічівець» 0:2 (0:0)

Голи: Луценко 83, Корольков 87.

«Полтава»: Зарубін, Бичков, Данаєв, Козленко, Радевич, Марченко, Акопян, Ніканович (Вітошинський 78), Батусов, Романов (Зеленевич 86), Козлюк (Драбенюк 60).

«Фенікс-Іллічівець»: Литовченко, Бобух, Луценко, Антонюк, Малка, Яковенко, Бугайов, Федосенко, Корольков, Блудов (Шахов 46), Свенцицький.

Попередження: Бичков 22, Бобух 47, Свенцицький 67, Яковенко 75

evhen 

//turnir.com.ua

Погода