- 22-08-2015, 08:08 - sasa 240

Фламінго втрачає очки в Лубнах

Фламінго втрачає очки в Лубнах

Сьогодні відбулися три матчі 13 туру чемпіонату Полтавщини серед команд вищої ліги.

ФК \”Лубни\” – \”Фламінго\” (Комсомольськ) 2:2 (1:1).
Чемпіонат області. Вища ліга. 13 тур. 22 серпня. Лубни. Стадіон \”Центральний\”. 24 С. 195 глядачів.
Судді: Д. Потькало, А. Коваленко, О. Барило (усі – Полтава). Делегат-інспектор: П. Брюхов (Кременчук).
\”Лубни\”: Сидорець, Бакланов, Загоруйко (Кривчун, 75), Клименко (Макросноп, 64), Петришин, Захарченко, Печарський, Ламіне, Мандрика (Мисюра, 59 (Марусич, 74)), Шпигун, Сергієнко. Тренер: А. Гришанович.
\”Фламінго\”: Кузнєцов, Слива, Львов, Кондрашов, Ольховой (Топор, 66 (Бойко, 90+1)), Скляр, Млинець, Лапочкін, Залов (Степанченко, 72), Кухта (Гашкович, 83).
Голи: Шпигун (19), Марусич (90+4) – Залов (23), Кухта (73).
Вилучення: Марусич (90+5) – Скляр (36).

Це був справжній бійцівський футбольний поєдинок, в якому зустрілися, зазвичай, \”непримеримі\” суперники – один з лідерів вищолігового чемпіонату і молода лубенська команда амбіційного тренера Анатолія Гришановича.

Господарі мали гнів на суперника за відчутну поразку у Комсомольську на штучному газоні – 0:6. І з перших хвилин поєдинку вони створювали атаку за атакою на ворота знаних гостей. І на 19 хвилині новачок лубенців Станіслав Шпигун ударом головою після подачі кутового відкриває рахунок у цьому напруженому матчі. Далі його зрівнює один з кращих гравців гостей Антон Кухта – 1:1. На 36 хвилині зустрічі \”Фламінго\” справедливо залишилося вдесятьох (підступний удар ногою супернику наніс Сергій Скляр). Буквально, за лічені хвилини на полі знову було протистояння між гравцями обох команд і арбітрами матчу після зіткнення і невдалих суперечок двох гравців-суперників (команди протистояли одній-одній). Навіть, комсомольчани хотіли залишити футбольне поле, не погодившись з рішенням головного арбітра Дмитра Потькала. Але футбольні пристрасті вгамувалися і матч продовжився. Після перерви і замін гравців гра дещо ще більша пожвавішала. На 73 хвилині гості виходять вперед завдяки влучному пострілу Антона Кухти – 1:2. І, все ж, лубенцям вдалося відібрати важливі очки у \”Фламінго\”: прострільну передачу вже у доданий час позитивно завершує В’ячеслав Марусич, який, до речі, через хвилину отримує другий \”гірчичник\” і залишає гру. Бойова і напружена гра – 2:2.

Результати інших поєдинків 13 туру:

\”Олімпія\” (Савинці) – ФК \”Глобине\” 0:2

Підопічні тренера Володимира Гришка дещо здивували результатом матчу. А мене особисто – ні. А я особисто, проглядаючи майже усі поєдинки обласного чемпіонату, ще раз констатую: за складом виконавців глобинська команда на сьогодні є найсильнішою в області. Тому нічого дивного у перемозі гостей немає. У переможців голи провели Ігор Черномор і Вячеслав Кувшинов.

\”Колос\” (Кобеляки) – \”Чайка\” (Дейкалівка) 0:4

Несподіванки у цьому матчі не сталося – сильна команда тренера Ігоря Долгошеєва перемогла господарів з великим рахунком. Два голи у переможців провів Дмитро Жаріков і по одному разу відзначилися Богдан Єсип і Віталій Жмурко.

У неділю, 23 серпня, в Лубнах місцевий \”Зеніт\” прийматиме лідера вищолігових перегонів – ФК \”Рокита\”. А 26 серпня решетилівське Динамо прийматиме ДЮФШ Ворскла.

Турнірна таблиця та календар >>>

Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода