18.11.2012.
Кривбас (Кривий Ріг) - Ворскла (Полтава)
3 : 2


Прем'єр-ліга


Кривбас 3 : 2 Ворскла
Кривбас (Кривий Ріг) Ворскла (Полтава)
18.11.2012. 15:30
16 тур
Стадіон: Металург (Кривий Ріг) . 1250 глядачів (вміст 42000)
Погода: штучне освітлення , Температура: 1ºC
Трансляція: 2+2 2+2
 
Суддя: Костянтин ТРУХАНОВ (Харків)
Перший асистент: Андрій БАРАНІВСЬКИЙ (Бородянка)
Другий асистент: Олександр ЯКИМЕНКО (Київ)
Резервний арбітр: Сергій СКИРДА (Харків)
Делегат: Віктор БЕЗРУК (Луганськ)
Інспектор: Анатолій КУЦЕВ (Київ)


Склади команд
Амп Гравець Амп Гравець
1 Вр Україна РЕВА Віталій 1 Вр Україна ДОЛГАНСЬКИЙ Сергій
24 Зх Азербайджан ПАШАЄВ Павло 2 Зх Україна МАТВЄЄВ Олександр
22 Пз Україна ЛИСИЦЬКИЙ Віталій 3 Зх Україна ВОВКОДАВ Сергій
23 Зх Грузія ЛОБЖАНІДЗЕ Уча 4 Зх Албанія ДАЛЛКУ Арменд
3 Зх Україна СЕРДЮК В'ячеслав 5 Пз Україна КРАСНОПЬОРОВ Олег
9 Пз Чехія ЄСЛІНЕК Іржі 7 Пз Україна ГРОМОВ Артем
28 Пз Словенія МАТІЧ Даріян 9 Нп Україна БЕЗУС Роман
10 Пз Україна ПРИЙОМОВ Володимир 11 Пз Україна КРИВОШЕЄНКО Іван
88 Пз Україна ВАЛЄЄВ Рінар 17 Зх Україна ЧЕСНАКОВ Володимир
8 Пз Росія САМОДІН Сергій 27 Нп Албанія ЯНУЗІ Ахмед
86 Нп Україна АНТОНОВ Олексій 33 Зх Україна СЕЛІН Євген
 
Запасний склад
Амп Гравець Амп Гравець
55 Вр Україна ШТАНЬКО Артем 51 Вр Україна КАЗАКОВ Олексій
4 Зх Україна ШЕРШУН Богдан 6 Пз Україна СКЛЯР Олександр
18 Зх Україна ПЕТРОВ Кирило 8 Пз Україна БУДНИК Євген
15 Пз Україна ДЕДЕЧКО Денис 10 Пз Сербія МАРКОСКІ Йован
77 Нп Україна ІВАЩЕНКО Олександр 13 Зх Україна ПЄСКОВ Євген
33 Нп Хорватія ЯКОЛІШ Антоніо 28 Пз Україна ЧЕНБАЙ Сергій
  34 Зх Україна ТКАЧУК Євгеній
 
Головні тренери
Україна Олег ТАРАН Україна Сергій СВИСТУН

Хронологія гри
Гравці   clock.png   Гравці
ЛИСИЦЬКИЙ Віталій yellow_card.png 25
АНТОНОВ Олексій goal.png 30
ШТАНЬКО Артем
РЕВА Віталій
substitution.png 46
52 goal.png ЯНУЗІ Ахмед
АНТОНОВ Олексій goal.png 53
55 substitution.png МАРКОСКІ Йован
ГРОМОВ Артем
ПРИЙОМОВ Володимир goal.png 57
63 substitution.png БУДНИК Євген
ВОВКОДАВ Сергій
83 goal.png БЕЗУС Роман
ДЕДЕЧКО Денис
АНТОНОВ Олексій
substitution.png 87
ІВАЩЕНКО Олександр
САМОДІН Сергій
substitution.png 90+2
90+3 yellow_card.png ДАЛЛКУ Арменд

Про всі неточності в протоколах або неспівпадіння з вашими даними прохання повідомляти на fcvadmin@ukr.net

Коли "Ворскла" переможе на виїзді?

 

Кривбас — Ворскла

18 листопада. Кривий Ріг. Стадіон “Металург”. Початок о 15.30.

Пряма трансляція на каналі “2+2”.

Прогноз - 0:1.

 

Кривбас - ВорсклаПерше коло позаду. І для “Ворскли”, яка розпочала сезон настільки невдало, що здавалося, єдине чим команда буде займатися протягом чемпіонату – так це лише боротьбою за виживання, закінчилося дуже вдало. Наразі біло-зелені посідають шосте місце і цілком реально претендують на перепустку до Ліги Європи!

 

Із “Кривбасом” полтавська команда розпочинала новий чемпіонат. Із новим тренером та новими сподіваннями. На жаль, той матч вийшов дуже невиразним і малоцікавим. Єдине, чим він запам'ятався, так це вилученням голкіпера ворсклян Сергія Долганського та Романом Безусом у ролі голкіпера. Саме Романові “Кривбас” і забив єдиний м'яч і виграв матч, який, схоже, і не сподівався виграти. Та поразка “Ворскли” вдома від “Кривбасу” стала першою за останні 12 років суперництва команд. А ось в Кривому Розі ворскляни за останні 5 років змогли перемогти лише раз - 2:0 у сезоні 2008/2009. Ще двічі були зафіксовані нічиї: 1:1 — у сезоні 2009/2010 та 0:0 — минулого сезону.

 

 Цього сезону, до речі, “Ворскла” ще не перемагала на виїзді. Востаннє це трапилося минулого сезону: 2 травня 2012 року біло-зелені здолали в Сімферополі “Таврію” - 2:0. З того часу полтавська команда змогла перемогти на виїзді лише в кубковій грі в Чернігові. А ось в чемпіонаті ворскляни ніяк не можуть привезти повноцінні три очка. Можливо, час настав?

Нарешті "Ворскла" програла...

 

Понад два місяці полтавська команда не програвала в чемпіонаті. 15 вересня у Харкові "Ворскла" поступилася "Металісту" - 0:4 і ось 18 листопада в Кривому Розі "Кривбасу" - 2:3.

 

Кривбас - ВорсклаОстанні успіхи “Ворскли” могли наблизити її до зони єврокубків, але для цього їй було необхідно на виїзді обіграти криворіжців.

 

Тримаючи в розумі три очки, які можна добути, господарі поля з перших же хвилин притиснули ворсклян до штрафної, не даючи їм думати про якісь атакуючі дії. Особливих дивідендів, правда, крім ігрової переваги це гравцям “Кривбасу” не принесло. До ударів по воротах Долганського справа практично не доходила. Раз вдалося пробити головою Єслінеку, але голкіпер “Ворскли” без проблем забрав м'яч до рук. Після перших 15-ти хвилин гостям вдалося налагодити свою контратакувальну гру, наслідком чого став небезпечний удар Безуса, який виграв другий поверх у Лобжанідзе. Однак м'яч Роман послав з досить непоганої позиції над поперечиною.

 

Після цієї події на футбольному полі розвивалися хаотично і сумбурно. Осмислених комбінацій за великим рахунком не було ні в однії, ні в іншої команди. Але “Кривбасу” навіть по такій грі вдалося відкрити рахунок. Зробив це на 30-й хвилині Антонов. Олексій набіг на лінію воротарського і з кількох метрів розстріляв Долганського після прострілу Прийомова. Великий привіт в цьому епізоді можна передати Красноперову, Чеснакова і Матвєєву, які не змогли перехопити не найскладнішу передачу гравця криворіжців.

 

У другому таймі події стали розвиватися набагато цікавіше. Ні, боротьби на полі не зменшилася, як і осмислених дій з боку обох команд, проте голи почали слідувати один за одним. На 52-й хвилині захисники “Кривбасу” не встежили за Янузі, який скористався своїм моментом і головою замкнув навіс із кутового, спрямувавши м'яч точно в кут воріт Штанька, який у перерві замінив Реву.

 

А вже через хвилину Антонов оформив дубль і вивів свою команду вперед. Причому, створив гол “Кривбас” по суті з нічого. Самодін був зупинений в штрафному “Ворскли”, м'яч підхопив Антонов і вразив уже порожні ворота, які встиг покинути Долганський. Так само з нічого криворіжці створили і третій гол. Господарі заробили небезпечний штрафний, який точним ударом в дев'ятку реалізував Прийомов. У цьому епізоді якось невпевнено зіграв Долганський, який відверто запізнився із стрибком.

 

Усвідомивши, що втрачати вже нічого, “Ворскла” перейшла до гри в три захисники, а на полі з'явився Будник. З часом це стало приносити свої плоди і біля воріт Штанька ставало гарячіше. В основному намагався Безус. Перший удар Романа прийшовся мимо цілі, вдруге “Кривбас” виручив воротар, але з третьої спроби Роман все ж зумів відзначитися. На 83-й хвилині півзахисник “Ворскли” ударом головою з навісу Краснопьорова подарував уболівальниками біло-зелених надію на хоча б нічийний результат матчу. Однак в час, що залишився до фінального свистка, штурм воріт “Кривбасу” ні до чого не привів, і команда Олега Тарана зуміла добути важливі три очки, вдруге в сезоні обігравши “Ворсклу”.

Сергій Свистун: "Президент сказав, що потрібно посісти гідне місце"

 

На відміну від свого візаві Олега Тарана, який на післяматчевій прес-конференції обмежився двома реченями, розмова наставинка ворсклян Сергія Свистуна з журналістами була куди тривалішою

 

- Гра була гострою і цікавою. Перемогла ж та команда, яка допустила менше помилок в обороні. Вважаю, що "Кривбас" діяв добре, використавши при цьому свої моменти. Ми допустили грубі помилки в обороні, за що і поплатилися.

- На початку другого тайму ваша команда відразу забила гол, побігла вперед. Зупинила швидка відповідь "Кривбасу"?
- Я думаю, що так. Психологічно нас це пригальмувало. Нагнітали і далі, старалися, але не вийшло.

- Які завдання Вашого клубу?
- Наш президент сказав, що потрібно посісти гідне місце. А далі - буде видно. Попереду зимова пауза, подивимося, як воно буде. Ще належить зустрічатися з керівниками.

 

 

Олег Таран: "Головне, що є три очки"

 

Післяматчевий коментар наставника "Кривбасу" був коротким

- Важка гра була. Багато проблем було - робили зміни в складі. Вдячний хлопцям за перемогу, головне, що є три очки. Все.

- Олег Анатолійович, в період зимового трансферного вікна ...
- (Перебиває) - Питання до керівництва! Я свій обов'язок тут виконую. Нічого більше не знаю. Все (пішов).

Фото гри


Офіційна програма матчу

Офіційна програма матчу

 

Альтернатина програма матчу

Альтернатина програма матчу

Погода