Новини - 23-02-2010, 12:02 - sasa 202

\”Гадяцькі кабани\” жадають нових перемог

\”Гадяцькі кабани\” жадають нових перемог

Загальновідомо, що хокей – гра не для слабких духом чоловіків, не для тих, хто надає перевагу «пивку» перед телевізором. Хокей вимагає неабиякої фізичної підготовки, постійних та виснажливих тренувань, жити командним життям, а ще він потребує вільного часу. Потрібно бути просто закоханим у гру, аби цього всього дотримуватися.

У нашому районі аматори гри об’єдналися два роки тому. Спочатку були ігри на розчищеній річці та ставках. Минулого року були вкладені власні кошти та сили у ковзанку на спортивному майданчику Гадяцької гімназії. А в хокейний сезон 2009-2010 наш аматорський хокей набув іншого статусу. Команда гадяцьких хокеїстів почала системні тренування на ковзанках міст Полтави та Миргорода. Середній вік гравців команди – 33 роки. На превеликий жаль, молодь та підлітки не цікавляться хокеєм. Завдяки своєму ентузіазму гравці команди двічі на тиждень споряджають на тренування до м. Полтави лише своїх синів. Тренування для юних хокеїстів безкоштовні: витрати за користування ковзанкою та роботу тренера міська рада Полтави бере на себе. Два тренування на тиждень, за словами фахівців, – це мізер, але, можливо, для наших дітей, як і для нас, це стане неабияким захопленням.

У січні 2010 року аматорська хокейна команда набула нового статусу – офіційно зареєстровано громадську організацію «Хокейний клуб «ГАДЯЦЬКІ КАБАНИ». Основною метою клубу є розвиток та популяризація хокею з шайбою у Гадяцькому районі. Депутат районної ради О. М. Берус запропонував внести зміни до районного бюджету та виділити кошти на виготовлення хокейних майок з логотипом команди. Постійно цікавився розвитком команди та надавав допомогу перший заступник голови райдержадміністрації В. Г. Дудко. Титульними спонсорами стали газета «Базар Медіа в Україні», магазин «Єврострой», ТОВ «Материкцентр», шинний центр «VIANOR».

На офіційні змагання команда вийшла в новій формі, від якої усі були в захваті. Уже в лютому ми брали участь у обласних змаганнях з хокею, присвячених 21-й річниці виведення військ з Афганістану. Перемігши команду м. Хорола, ми піднялися лише на одну сходинку до перемоги, але спробували свої сили, переглянули ігри команд Лохвиці, Полтави, Лубен. Навіть мала перемога надихнула нас на тренування та нові успіхи. У цьому турнірі перемогла команда м. Лохвиці. Власне кажучи, не було і сумнівів в їхній перемозі. Вони своїми силами створили в Лохвиці ковзанку, на якій проводять домашні тренування. Є велика надія та бажання створення такої ковзанки і в нашому місті. Це одна з основних проблем, яка супроводжує команду. Адже вона у нас практично сформована. Визначився вже і склад польових гравців, але залишається проблемою відсутність воротаря.

Також хочеться подякувати за фінансову допомогу С. О. Холодову та ЗАТ «Гадячсир» і особисто П. В. Дяченку. Спасибі гадячанину, який є активним вболівальником за розвиток спорту в районі, за виготовлення справжніх хокейних воріт. Завдяки людям, які не байдужі до розвитку спорту в Гадяцькому районі, є надія, що ми відродимо хокей і зможемо достойно представляти район на змаганнях.

З подякою всім, хто долучився до створення та становлення команди,  

\”БазарМедіа\”

Погода