Стрічка новин - 02-04-2014, 12:04 - sasa 151

Газзаєв не перестає агітувати за об’єднаний чемпіонат України та Росії

Газзаєв не перестає агітувати за об’єднаний чемпіонат України та Росії

Голова оргкомітету Об’єднаної футбольної ліги Валерій Газзаєв продовжує роздавати програмні інтерв’ю, в яких усіма силами пропагує ідею створення об’єднаного чемпіонату України і Росії.

При цьому, судячи з усього, функціонера абсолютно не бентежать ні факт анексії Російською Федерацією території України, ні нове ставлення населення нашої країни до Росії – ставлення як до країни-агресора.

«У спорті, як і в бізнесі, політиці є два часових горизонти: поточна кон’юнктура і стратегічна перспектива. Я кажу про стратегії і вірю, що ситуація нормалізується. Вона просто не може не нормалізуватися. А те, що Об’єднаний чемпіонат Росії і України посилить якість футболу клубів двох країн, очевидно і повністю відповідає національним інтересам як Росії, так і України.

При нормалізації політичної ситуації в Україні ніяких складнощів не виникне, якщо ми, звичайно, перестанемо ходити по одному і за тим же колом питань. Керівники клубів, тренери, спортивні фахівці та урядовці, журналісти повинні усвідомити, що об’єднання російських і українських клубів сприятиме високій якості футболу, видовищності, фінансової стабільності, конкурентоспроможності на міжнародній арені, розвитку дитячо-юнацького футболу.

Можна скільки завгодно обговорювати, критикувати, заперечувати нові ідеї, але в врешті-решт потрібні конкретні кроки, щоб до 2018 року наш футбол піднявся на новий якісний рівень», – говорить Газзаєв.

Залишається зробити акцент для самого Газзаєва, що каменем спотикання при реалізації пропагованої ним ідеї є не «політична ситуація в Україні», а факт неможливості з точки зору інтересів суспільства створення будь-яких спільних проектів з країною-агресором, що зробила замах на суверенітет сусідньої держави і порушила його територіальну цілісність.

Погода