Матчі - 23-10-2011, 09:10 - Sonyksson 253

Героїчні останні хвилини

Героїчні останні хвилини

Ворскла – Таврія 3:2

 

Протокол матчу

 

Заради такого варто любити футбол і ходити на стадіон! Pf ckjdfvb уболівальників, які з певних причин надали перевагу перегляду принципового матчу \”Ворскла\” – \”Таврія\” біля телеекранів, сусіди надовго запам’ятають ці вибухи радості. Що вже казати про тих, хто до кінця напружено спостерігав за перипетіями на полі безпосередньо з прохолодних крісел трибун. І отримали заряд заслужених позитивних емоцій у винагороду.

Та про все по порядку. Який склад очікувати від Павлова – про це напевно не міг сказати ніхто. Важка подорож до Бельгії, пошкодження кількох виконавців, пропуск матчу Чеснаковим… Як наслідок – тренер відмовився від експериментів з Безусом на вістрі атаки, а повернув Романа до більш звичної позиції в центрі тактичних побудов. В оборону замість Ткачука повернувся Матвєєв, Громов підміняв Ребенка, а попереду курсував Янузі.

Гра розпочалася з швидкого голу полтавців. Хоча назвати взяття воріт виключно заслугою господарів язик не повернеться. Селін видав просто шикарний пас на Маркоскі, Йокі у звичній манері задріботів з м’ячем, обіграв Кахримана і виклав кулю прямо під удар захиснику \”Таврії\”. Такого повороту подій Монахов не чекав і чітко вразив власні ворота. Полтава залишає в серці у кожного свою частинку, зараз вчасно проклюнулись ці згадки саме у Антона – 1:0, є початок.

Не довго музика грала, не довго танцювали глядачі. Калініченко майстерно п’яткою віддав на Любічіча, оборона ворсклян такого ходу конем не чекала, а гравець гостей зарядив по воротах Долганського. Як показав повтор, голкіпер готувався брати цей м’яч, та в шахову партію втрутився Курилов, який підставився під удар і рикошетом допоміг здивувати капітана – 1:1, а минуло ледве десять хвилин.

\”Таврія\” мала виходити вперед буквально за кілька хвилин – Долганський випустив м’яч з рук, наче той був намащений салом (почав звикати до європейської кухні?), Аделайе проявив такт і акуратно влучив у поперечку, а не в порожню сітку. Люб’язністю відповів і Янузі, який за активної протидії двох захисників, так і не спромігся вразити ворота. Знову вивести Ахмеда на ворота вирішили Кривошеєнко і Безус. Іван добре подав, а Роман головою скинув вздовж лінії воріт. Гольове чуття підвело молодого албанця – не пішов він на загострення епізоду. Кривошеєнко таки дуже хотів віддати гольовий пас, але його відкат на Маркоскі вийшов трішки неточним – Йован проскочив.

Перший тайм нудьгувати не дозволяв – тут і картки посипались, і кілька спроб ударів по власних воротах від сімферопольців (лаври Монахова не давали спокою), і диво-пас п’яткою в аут від Янузі, коли навколо був вакуум із захисників…

Друга половина розпочалася із виходу Ребенка і зливи попереджень гостям за грубість і розмови. А хтось ще про \”синіх чайок\” любить поговорити… Цей зрив емоцій закінчився ударом Кайта в штангу! А момент був дуже небезпечний. Відразу Долганський ліквідує атаку Назаренка. Знову спалах боротьби поза межами правил. Як наслідок – жовта картка Курилову і удар із штрафного над воротами від Селіна. Варто зазначити, що Женя відіграв матч на уколах, достойно аплодисментів.

\”А ну вас усіх!\” – подумав Назаренко на 73-й хвилині. Набридло спостерігати Сергію, як зневажливо ставляться до його передач партнери і він узяв ініціативу в свої руки, чи точніше, ноги. Рецепт успіху простий – прийняв м’яч, обробив, розвернувся, прицілився і ввігнав у дальню лузу з-за меж карного майданчика. Розгубленість полтавчан, радість кримських фанатів. Що в такій ситуації може завести команду? Підтримка відданих уболівальників. Несміливе скандування \”Вор-скла, Вор-скла\”, яке з кожним вигуком набирало міцності, переплелось із шаленим піро-шоу на фан-секторі. Палили від душі і досягли мети – у футболістів засяяли іскорки в очах.

\”Міняємо Янузі на Сачка!\” – дає розпорядження Павлов. І лише в останній момент прислухається до голосного волання інтуїції і терміново знімає з гри замість Ахмеда Маркоскі. Ребенок відразу смачно вистрілює по воротах гостей – сейв Карихмана! Шукають підходів до володінь \”Таврії\” Безус, Даллку, Ребенок, Сачко. Оборона  сімферопольців ледве втримує невгамовних полтавчан. Натомість контратаки червоно-синіх спокійно ліквідовує капітан біло-зелених.

Останній оберт хвилинної стрілки циферблату основного часу приносить таку жадану подію – гол! Ребенок вкотре подає кутовий, Курилов завдає снайперського по точності удару головою і м’яч влітає в сітку. Вибух емоцій на трибунах передати словами важко – це треба було відчувати. Але всі швидко заспокоюються і зосереджують усю увагу на поле – усім виглядом ворскляни демонструють, що їм цього мало. Друга додана хвилина з чотирьох, Безус класним пасом виводить на ударну позицію Янузі, який уже повинен був би відпочивати, і албанець незрозумілим ударом перекидає ошелешеного голкіпера! Оце справжній ядерний вибух емоцій позитиву над стадіоном! А Павлов знову демонструє свою фізичну підготовку в забігах на поле.

Важлива перемога в матчі з шість очок здобута. Позитивний настрій після кількох не зовсім вдалих результатів забезпечено. На черзі – \”Стандард\”. Варто довести бельгійській пресі, що безбарвна гра у Льєжі – виключення з правил.

Разом до нових перемог!

Віталій Сонікссон

Погода