Першість Полтавщини - 22-05-2011, 09:05 - sasa 190

Глобинське \”дербі\”

Глобинське \”дербі\”

Четвертий тур чемпіонату області пройшов без сенсацій – всі номінальні претенденти на нагороди здобули перемоги. У турі забито 19 м’ячів, а рахунок 2:1 зустрічався найчастіше – у шести матчах тричі.

Найбільше м’ячів було забито у Пирятині, де підопічні Сергія Плетня приймали «Колос» із Дмитрівки. Гості, які цього сезону підсилили склад, нічого не змогли вдіяти проти сильнішого на сьогодні «Пирятина». Два голи за господарів провів колишній гравець “Ворскли” Віталій Городчанін і по одному разу відзначилися Роман Кирпиченко та ветеран команди Андрій Медяник. До речі, всі м’ячі у ворота колосівців були забиті з 11 по 29 хвилину поєдинку, себто за якихось 18 хвилин. Гол престижу провів у середині другого тайму Юрій Турчин. У підсумку перемога 4:1 пирятинців, які продовжують перегони за одноосібним лідером.

У Гребінці «Локомотив» не залишив жодних шансів на позитивний результат зіньківському «Колосу» – 4:0. Вже на першій хвилині м’яч забив Сергій Козлов. Далі влучні постріли Олега Козаченка, Андрія Дюжова і граючого тренера Сергія Симоненка, який відкрив лік забитим м’ячам у новому сезоні, довели рахунок до розгромного.

У Кобеляках місцевий «Колос» поступився 1:2 гадяцькому «Пслу». Спочатку господарі вели в рахунку – на 17-й хвилині відзначився Антон Кухта. Але вже за одну хвилину рахунок зрівняв Олександр Безуглий. А наприкінці матчу переможний гол проводить 17-річний гадячанин Станіслав Сизьон – заслужена перемога гостей.

Найнапруженіше у турі склався поєдинок у Глобиному між історично давніми і «непримириме» суперниками, які представляють у першій лізі один район. Місцевий ФК «Глобине» приймав «Темп» з Градизька. Одним слово “Дербі”. Перемогу святкували гості, у виконанні яких було забито три м’ячі. Два з них у ворота господарів – Олександр Скляренко (з пенальті) і Юрій Богиня, а один став автоголом. У підсумку переміг «Темп» з рахунком 2:1. Як повідомив кореспонденту «ПС» президент клубу «Темп» Олександр Лобода, велика заслуга у перемозі його команди градизьких фанатів, яких на гру у Глобине приїхало близько 350 осіб.

Після чотирьох турів йде першим ФК «Лубни», в активі якого 12 очок. По 10 мають «Пирятин» і «Локомотив», від яких на одне очко відстає «Псел». Замикає турнірну таблицю дебютант першої ліги ФК «Глобине» з «нульовим» очковим багажем.

Результати матчів за участю юнацьких складів команд:
ДЮФШ ФК «Ворскла» – ФК «Лубни» – 5:1
«Молодь-Школа-інтернат № 1» – ФК «Миргород» – 1:1
«Колос» (Кобеляки) – «Псел» – 2:5
ФК «Глобине» – «Темп» – 0:9
ФК «Пирятин» – «Колос» (Дмитрівка) – 5:2
«Локомотив» – «Колос» (Зіньків) – 3:1.

Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода