- 22-04-2012, 04:04 - sasa 312

Гра в наздоганялки

Гра в наздоганялки

Двічі поступаючись в рахунку, \”Ворскла\” зрештою звела матч до нічиї, хоча цілком могла й виграти поєдинок із \”Зорею\”

 

Ворскла – Зоря – 2:2

Протокол матчу

 

Наступає пора вирішальних турів і український футбол розділяється на дві групи команд – перша уже вирішила усі турнірні питання, а для другої кожне очко на вагу золота. Протистояння представників саме таких груп відбулося у Полтаві. \”Ворскла\” втратила усі шанси на вихід у єврокубки і забезпечила комфортний відрив від зони вильоту, тому могла грати в своє задоволення, за гордість, честь та преміальні. Натомість \”Зоря\” балансує на краєчку межі, за якою починається \”зона виживання\”.

Стартовий склад полтавчан приніс мінімальні зміни. Схоже, Казакова, після ковтка футболу вищого рівня, направили знову на роботу з підвищеною мотивацією. Спробував як воно, бачиш над чим працювати – займайся. Тому місце у воротах залишилось за Долганським. В пару до Курилова у центрі захисту вийшов Матвєєв. За наявною інформацією Ребенок захворів, його місце зліва у півзахисті зайняв Будник.

Перші хвилини матчу кардинально відрізнялися від тих, які глядачі спостерігали у двох попередніх матчах. Команди завзято схопилися у боротьбі за центр поля. Небезпечними стандартами обмінялися суперники, але якщо штрафний полтавчан став розминкою для Постранського, то кутовий луганчан запалив одиничку на табло. Шуніч виграв верхову боротьбу у Янузі та зробив скидку на Ліпартію, який в один дотик потужно ввігнав кулю в кут воріт. Долганський був закритий гравцями, та й удар вийшов як на замовлення. 0:1 на сьомій хвилині – і скептики, потираючи руки, заговорили про те, що ставки на цей матч більшістю букмекерських контор не приймалися…

Ворскляни не опустили руки і вперто намагалися шукати шпаринки у щільному захисті гостей. Після подачі з кутового із незручної лівої пробивав Селін – над дев’яткою. Чічіков головою перевірив на уважність голкіпера – Постранський на місці. \”Зоря\” огризнулася небезпечним моментом імені Долганського. Сергій вибив м’яч точно на Галюзу та Ілля ударом з центра поля повторити подвиг Ачімовіча у матчі збірних Словенії та України не зміг – голкіпер вчасно повернувся.

На 33-й хвилині \”Зоря\” могла залишитися вдесятьох. Ігнатьєвіч ззаду дуже грубо в’їхав в ноги Безусу. Та арбітри відверто проморгали даний епізод. До кінця тайму можна пригадати лише дальній удар Будника зі штрафного, та Постранський не без проблем приборкав кулю.

Перерва пішла на користь господарям. Ворскляни відразу великими силами пішли уперед, отримали право на штрафний і майстерно його реалізували. Маркоскі виконав точну передачу на голову Даллку, а албанець кивком перекинув голкіпера – павутинка з дальньої дев’ятки знята. Нічия!

Окрилена \”Ворскла\” не збавила обертів, намагаючись на хвилі успіху провести і другий гол, але наразилася на стрімку контратаку, підсумком якої стало пенальті. Контакт між голкіпером та форвардом був, Родіч встиг проштовхнути кулю мимо Долганського, але порушення правил за удар головою воротаря по ногах гравця – було цікаво. Сергій вгадав напрямок удару, але дотягтися не зміг. Дубль Ліпартії.

Відразу паритет по травмонебезпечних підкатах встановлює Матвєєв, який прямою ногою в центрі поля пішов на суперника. Попередження – ще легкий наслідок для Олександра. Нагадав про себе Кривошеєнко, в якого різко зросла конкуренція за місце в основі. Слаломний прохід Івана, пас на Маркоскі і удар Йована в сантиметрах від стійки. Дуже небезпечний момент. З кута штрафного майданчика крутив під дальню штангу Безус – трішки не вистачило. Через хвилину з подібного положення пробивав Чічіков – перекладина рятує гостей! Тиск на ворота \”Зорі\” все посилювався.

Наслідок – пенальті у ворота Постранського! Бараннік, щойно вийшовши на заміну, поспішав на простріл Маркоскі і був збитий захисником. Чи в корпус грав суперник – визначити не вдалося навіть після перегляду повтору. Знову одинадцятиметровий \”на тоненького\”, як і у першому випадку. Привід був – арбітр поставив. Реалізував стандарт Селін. Постранський, як і його колега двома десятками хвилин раніше, напрямок вгадав, та удар був сильним і точним.

На останній хвилині було ще падіння Кривошеєнка в штрафному майданчику гостей, але нагородою активному півзахиснику стала жовта картка за симуляцію.

2:2 – підсумок цікавого бойового матчу. Результат влаштував усіх. \”Зоря\” здобула таке необхідне очко, яке має стати рятівним для команди з Луганська, а \”Ворскла\” продемонструвала цікаву комбінаційну і змогла зрівняти рахунок, двічі поступаючись протягом матчу. До кінця чемпіонату залишилось зовсім небагато…

Віталій Сонікссон

Погода