Гандбол - 21-07-2012, 12:07 - sasa 144

Гравці з інших клубів самі просяться в \”Динамо\”

Гравці з інших клубів самі просяться в \”Динамо\”

Головний тренер полтавського Динамо Андрій Портний підбив підсумки чемпіонського сезону і поділився планами на майбутнє.

– Досягти успіху в чемпіонаті України нам вдалося завдяки якісній підготовці, – почав розмову з кореспондентом газети \”Команда\” 52-річний фахівець. – Місяць на піску і виграний Кубок України з пляжного гандболу, потім продуктивний січневий збір стали запорукою того, що шлях до чемпіонства ми пройшли без травм, причому кінцівку турніру провели вільно. Я б сказав, якоюсь мірою навіть легко. Шкода, не вдалося провести так звану \”закачування\” – відновлювальний збір по закінченні турніру, який необхідний за сучасними методологічними розробками. Велика подяка нашому спонсору Івану Семеновичу Матієшин, який, взявши клуб під опіку, домігся того, щоб команда з кожним місяцем росла. Зазначу, що в колективі чудовий мікроклімат, створена така атмосфера, що працюється в задоволення. До речі, гравці з інших клубів самі просяться до нас…
 
– Який компонент можна назвати візитною карткою чемпіонського Динамо?
– Жорсткий, активний захист. Наталюк, Онищук, Фролов, Кумогородський і досвідчені воротарі Бражник і Камишов здорово діяли в обороні, від якої і будується наша команда. З\’явився швидкий перехід, що дозволив на рівних боротися з звично швидкими \”Мотором\” і \”Портовиком\”. На рівні у нас і повернення до захисту.
 
– А слабкі місця відзначите?
– Ми серйозно укомплектовані – по три людини на позицію, тому великих прогалин не бачу. Не вистачає участі в міжнародних турнірах… У деяких конкурентів фінансування більш якісне, тому ми вибрали раціональний шлях розвитку клубу.
 
– Про які кадрові зміни напередодні дебюту в Лізі чемпіонів можна вже говорити напевно?
– Колектив покинули Наталюк і Бондал, а підписали ми поки тільки Тюкіна – кращого бомбардира першості.
 
– Оцініть формат і рівень проведення Кубка України?
– Формула турніру європейська. Вважаю, такі змагання просто необхідні нашому гандболу. До слова, всі матчі Динамо в чемпіонаті транслювалися по ТБ місцева телекомпанія в прямому ефірі, а поєдинки Кубка – по загальнонаціональному каналу. Тобто хороша справа – потрібно продовжувати таким чином популяризувати гандбол, проводячи фінали чотирьох в різних містах.

Погода