Новини - 11-02-2010, 10:02 - sasa 222

\”Ігри чемпіонів\” у Полтаві

\”Ігри чемпіонів\” у Полтаві

Видовищне спортивне свято відбулося у спорткомплексі села Розсошенці.

Його учасниками стали найсильніші школярі Полтавської області. Вони змагалися на спеціальних надувних конструкціях, які організатори перевозять із міста в місто.

27 найбільших міст України приймають у себе «Біола-Ігри Чемпіонів». Полтава стала шостим містом після Сум, Харкова, Луганська, Макіївки та Дніпропетровська. До Полтави приїхали 17 команд з різних куточків області. Кожен колектив був представлений чотирма хлопцями і трьома дівчатами.

У кваліфікації  вони  виконували цікаві вправи під назвами «Сороконіжка» та «Естафета». За їх підсумками чотирьом школам поталанило потрапити до фіналу, в якому учні змагалися у вправах
«Бітлон», «Бої гладіаторів» та «Естафета». Господарі свята «своєї гостинності не показали» — перше, друге та третє місце вибороли учні Полтавських шкіл.
 
Чемпіонами області стали представники гімназії номер 31, які у травні представлять нашу область у всеукраїнському фіналі, що відбудеться в «Артеку». Там гімназисти не лише змагатимуться, але й упродовж 21-го дня відпочиватимуть. Цікаво, що 31-ша гімназія вже вдруге стає переможцем області. У 2008 році  ці школярі захищали честь Полтавщини в «Артеку».

Срібними призерами стали учні школи номер 38, бронзовими — учні  19-ої школи. Усі переможці та призери отримали цінні призи від організаторів свята, а це спортивний клуб «Біола», Міністерство у справах сім’ї, молоді та спорту, Міністерство науки та освіти України, НОК України, та  партнер проекту – «ЮніорБанк».

Асоціація атлетів України «Біола» втретє організовує масштабне спортивне свято. За три роки існування проекту близько 5-ти мільйонів учнів взяли участь у змаганнях, а на трибунах під час змагань неодноразово можна було побачити Олімпійських чемпіонів України – Юрія Білонога, Ірину Мерлені, Валерія Гончарова, Олександра Крикуна та інших Почесних членів спортивного клубу «Біола».


Григорій ГЕРАЩЕНКО

Погода