Першість Полтавщини - 19-10-2009, 09:10 - sasa 213

\”Гірник\” – \”Жоржівка\” – 3:1

\”Гірник\” – \”Жоржівка\” – 3:1

Гірник – ФК Жоржівка – 3:1
Мироненко 45, Жениленко 80, Палюх 83 – Тарасенко 41
Гірник: Прихожий, Жениленко, Чефонов, Шевченко (Кравець 87), Гориславець, Матяш (Олексієнко 55), Башаков, Лапочкін, Пономарьов, Матірний (Палюх 55),Мироненко.
18 жовтня. Кременчук. Стадіон \”Кредмаш\”. 50 глядачів.
Юнаки-1:0.

  Гра повністю виправдала сподівання уболівальників і футбольних фахівців. Незважаючи на холодний осінній дощ і важке поле, суперники продемонстрували мобільний, цікавий футбол. Розпочалася гра без розвідки. Вже на 2-й хвилині форвард господарів Мироненко одержав пас на лінії воротарського майданчика, але знаходився при цьому спиною до воріт. Скидка на партнера по команді Лапочкіна, який бив із меж карного – захисники в останню мить блокують удар. З відповіддю гості не забарилися – через декілька хвилин двічі поспіль мав забивати Сіренко.
  На 19-й хвилині Башаков наважився на дальній удар. Голкиперові гостей Бахуринському довелося демонструвати всю свою майстерність, щоб дістати м’яч з-під поперечини. На 41-й хвилині гості досягли бажаного. Арбітр призначив штрафний на правому фланзі атаки, звідки пішов навіс у центр карного майданчика. Після декількох рикошетів м’яч потрапив до Юрія Тарасенка, який могутнім ударом в «дев’ятку» вивів свою команду вперед. Та все ж, на перерву суперники пішли за нічийного рахунку. На останній хвилині тайму «Гірнику» вдалася швидка комбінація. Гориславець пасом з центральної зони кинув у прорив по лівому флангу Пономарьова, Олександр віддав тонкий пас на хід своєму тезці Мироненку, і той в один дотик забиває – 1:1.
  Друга половина гри проходила не менш цікаво. I знову всі найважливіші події сталися наприкінці тайму. На 74-й хвилині тільки футбольний фарт урятував господарів після того, як Супруненко не використав вихід віч-на-віч з голкіпером кременчужан. М’яч покотився у порожні ворота , але в декількох сантиметрах від лінії воріт застряг у калюжі. Цим скористався досвідчений Жениленко, який вибив смугастого подалі. Гості пробивають  здалеку, м’ яч летить у верхній кут, але Прихожий кінчиками пальців переводить шкіряного в поперечину!
  А на 80-й хвилині наступила розв’язка цього драматичного поєдинку. Олексій Башаков подав кутовий, В’ячеслав Жениленко виграв позицію і ударом головою забив гол – 2:1. Щоб не спокушати долю, господарі через три хвилини зробили «контрольний
постріл» – провели третій м’яч у ворота гостей. Простріл з правого флангу від Антона Кухти в один дотик завершив Роман Палюх.
  Вигравши у надамбіційної «Жоржівки», «гірники» забезпечили собі, як мінімум, «срібло» першості. Та головна інтрига залишається попереду. Через тиждень у Кременчуці суперматч: «Гірник» – «Велика Багачка».

Геннадій КОБА з Кременчука

Погода