Матчі - 14-09-2013, 09:09 - sasa 268

Громов рятує Ворсклу від поразки у негоду

Громов рятує Ворсклу від поразки у негоду

Полтавська команда знову не змогла перемогти вдома, зігравши внічию за шаленої зливи із Севастополем

 

Ворскла – Севастополь – 2:2

Протокол

 

Водне поло у Полтаві закінчилось видовищною нічиєю.

Уже за півгодини до початку матчу у місті потроху починав накрапати дощ. Прийшов він прогнозовано, очікувано, тому доволі дивними виглядали сотні глядачів на стадіоні без найменших засобів захисту від стихії. Але єднало їх одне – вони прийшли підтримати команду, яка демонструє цікавий захоплюючий результативний футбол з непередбачуваним результатом, а це для розважливого уболівальника подекуди важливіше за невиразні перемоги.

Кадрові проблеми у нападі змусили Василя Вікторовича вносити корективи у стартовий склад. Зміни торкнулися передньої лінії – Маркоскі вийшов справа у півзахисті, а Міщенко й Будник мали завершувати атакуючі комбінації команди.

Початок матчу безсумнівно був за господарями. Уже на другій хвилині Міщенко пробив поруч зі стійкою, а за десять хвилин голкіпер рятує гостей після дальнього удару Олега. Довелось попрацювати Литовці і після пострілу Будника зі штрафного. \”Севастополь\” побудував гру на контратаках і все, що дозволяла \”Ворскла\” – неточні удари з далекої відстані від Карнози.

Рахунок закономірно відкрили полтавчани. Маркоскі диво-пасом відрізав усю захисну лінію гостей, Сапай зряче прострілив вздовж воріт, а невтримний Міщенко в дотик переправив м’яч у сітку! Чеснаков мав подвоювати рахунок, але в контратаці не зміг вдало обробити м’яч при прийомі і втратив відмінний шанс щоб відзначитись. \”Севастополь\” відповів потужним пострілом Кожанова – Непогодов відвів загрозу на кутовий. А коли стрілка пішла на останній оберт, Чеснаков сфолив перед штрафним майданчиком на Карнозі. Сам постраждалий потужно зарядив по воротах. Голкіпер на удар зреагувати встиг, але заблокувати простріл Ковпака вздовж лицьової не зміг ніхто. Перед одиноким воротарем було лише троє суперників, право зрівняти рахунок отримав Віценець – нелогічний гол у роздягальню.

Другий тайм з посиленням дощу, який не вщухав протягом першої сорокап’ятихвилинки, посилив і атакуючі прагнення \”Ворскли\”. Двічі Міщенко не зміг переграти Литовку, Буднику не вистачило сантиметрів щоб замкнути простріл Ребенка, Маркоскі головою поцілив прямо в голкіпера.

Сачко випускає свого джокера Громова. Дощ переходить у зливу, якої Полтава не бачила давно, а футбольна її частина так і взагалі не пригадувала відвідин матчу в таких умовах. Слід відзначити нову систему дренажу, яка просто відмінно справлялась із нестандартними умовами – збої пішли вже на останній частині тайму, коли мабуть і порожня труба не змогла б швидко відвести те вертикальне море, що стіною опустилось на стадіон та околиці.

Відразу ворскляни мали забивати – Міщенко дивом не зміг завершити атаку точним ударом. Громов мав підтверджувати реноме суперсаба – в дотик не влучив по воротах Артем. Сапай і Караваєв обмінялися ударами з-за меж штрафного майданчика – голкіпери в обох епізодах зіграли чітко.

Доки \”Ворскла\” поступово і впевнено підбиралась до забитого м’яча, відзначились севастопольці. Провал у захисті дозволив Ковпаку прийняти м’яч перед воротами господарів і спокійно переграти Непогодова. От такий холодний душ на додачу до погодного для Полтави.

На поле виходять Баранник і Скляр – втрачати господарям нічого. Пішов тиск на ворота Литовки і \”Ворскла\” таки забиває! Але арбітр угледів порушення правил. Яке? Треба дивитися повтори.

Але команда не зупинилася. Вкотре полтавчани демонструють неабиякий характер, зрівнюючи рахунок на останній хвилині. Автора можна не представляти – Громов в дотик з-за меж штрафного майданчика кладе красеня під дальню стійку – 2:2!

Додані п’ять хвилин окрилені ворскляни провели в атаці, але басейн, у який перетворилось поле, дозволив гостям зберегти очко. Гра, яка знову залишає подвійні відчуття – сум від змитої зливою перемоги і радість від врятованого потопаючого в морі матчу.

Віталій Сонікссон

Погода