Стрічка новин - 13-11-2021, 01:11 - admin 4851

Хто увійде до складу збірної України для гри у вирішальному матчі кваліфікації

Хто увійде до складу збірної України для гри у вирішальному матчі кваліфікації

Олександр Петраков оголосив список гравців, які увійшли до складу української команди. Що відомо про груповий етап кваліфікації ЧС-2022 і які є шанси в української збірної?

Нещодавно стало відомо, що до збірної повертається Руслан Малиновський, який через сварку з Петраковим пропустив кілька матчів. Також головний тренер нарешті озвучив список усіх футболістів, які братимуть участь у листопадових змаганнях, щоб увійти до Чемпіонату світу-2022.

Шанувальники футболу вже почали робити ставки на кінець матчу. Наразі українці це можуть укладати парі легально, користуючись послугами ліцензійних БК. Те саме стосується азартних ігор – після легалізації грального бізнесу безліч онлайн-казино отримало дозвільну документацію і тепер працює в рамках закону.

Хто входить до нинішнього складу збірної

Як уже було зазначено раніше, до команди повернувся півзахисник “Аталанти” Руслан Малиновський. Також виклик отримав Денис Гармаш, гравець ФК “Динамо”. Крім них, до складу збірної України входять (перерахуємо кілька осіб, з повним переліком можна ознайомитися на офіційному сайті збірної):

  • воротарі – Андрій П’ятов;
  • півзахисники – Тарас Степаненко, Сергій Сидорчук, Олександр Зубков, Олександр Зінченко та ін.;
  • захисники – Олександр Караваєв, Олександр Тимчик, Тарас Качараба, Едуард Соболь;
  • нападаючі – Роман Яремчук, Артем Довбик та ін.

Нагадаємо, що 11 листопада поточного року Україна зіграє з Болгарією, а 16 листопада – з Боснією та Герцеговиною. Ці ігри стануть вирішальними у визначенні учасників ЧС-2022.

Що важливо знати про Чемпіонат світу-2022

Як відомо, груповий етап кваліфікації проходитиме до 16 листопада поточного року. У період із 24-29 березня 2022-го будуть проведені стикові матчі.

За попередніми даними, від Європи братимуть участь 13 збірних. Команди-переможці (10 збірних) отримають прямі путівки. А ті, які посядуть другі місця, розігруватимуть 3 путівки у стикових матчах. Сам Чемпіонат світу проводитиметься у період з 21 листопада до 18 грудня наступного року.

Збірна команда з України потрапила до групи з фінами, французами, казахстанцями та жителями Боснії та Герцеговини.

Нагадаємо, що перше змагання за звання “Чемпіон світу з футболу” відбулося 1930 року. З того часу весь час збільшувалася кількість країн, які брали участь. Головний кубок розігрується один раз на 4 роки, а напередодні проводиться безліч відбіркових матчів, розділених за зональним принципом (їх проводять регіональні органи FIFA).

Фото – Прес-служба УАФ

Погода