Анонси - 21-02-2021, 10:02 - admin 9054

«Інгулець»-«Ворскла»: анонс матчу 15-го туру

Навесні полтавці в офіційних матчах поки не перемагали.
«Інгулець»-«Ворскла»: анонс матчу 15-го туру

Перший весняний матч «Ворскли» у Львові проти «Руху» залишив чимало запитань. Звісно, можна зробити скидку на непрості погодні умови й різкий перехід з піску на сніг, проте на фініші це не матиме ніякого значення. Значення матимуть лише набрані очки.

«Ворскла»

У цьому сезоні керівництво полтавського клубу чи не вперше відкрито заговорило про бажання виграти бронзові медалі. Перші тури другого кола показують, що завдання це амбітне й виконати його буде не просто. Особливо у розрізі того, як впевнено набирає очки луганська «Зоря». Підопічні Віктора Скрипника взяли максимум очок у матчах з «Десною» та «Маріуполем» – безпосередніми конкурентами в боротьбі за місця в єврокубках. «Ворскла» зіграла внічию з одним із аутсайдерів.

Більше того, підопічні Юрія Максимова й зовсім могли залишитися без очок. У другому таймі «Ворсклу» врятувала індивідуальна майстерність Георгія Цітаішвілі й реакція Дмитра Різника.

Сьогодні на полтавців чекає ще один матч з розряду тих, в яких обов’язково потрібно набирати три очки. Тим більше, номінально виїздний матч проти «Інгульця» полтавці зіграють на своєму полі.

Орієнтовний склад «Ворскли»: Різник – Пердута, Чеснаков, Яворський, Ндіайе – Кане, Пуцлін, Тілль, Цітаішвили – Степанюк – Кулач.

«Інгулець»

«Інгульцю» очки потрібні не менше, ніж «Ворсклі». Команда вже адаптувалася в Прем’єр-лізі, але за виживання ще доведеться поборотися.  Зараз команда з Петрового займає дванадцяте місце й від зони вильоту відірвалася на одне очко.

У попередньому тур «Інгулець» поступився одному з основних конкурентів з рахунком 0:2. Тому друга поразка поспіль може негативно вплинути на психологічний стан команди.

Принциповості матчу додає й те, що «Інгулець» – найворслянська команда ліги. За неї виступає відразу кілька колишніх футболістів полтавського клубу: Богдан Шуст, Микола Квасний, Младен Бартуловіч та Оскар Мкомола. А взимку цей список поповнився ще й Денисом Васіним, який гратиме за «Інгулець» на правах оренди. Цікаво буде простежити, чи дозволить «Ворскла» вийти на поле Васіну в цьому матчі.

Решта гравців «Інгульця», за виключенням Михайла Плохотнюка, який пропустить гру через дискваліфікацію, готові дати бій «Ворсклі».

Орієнтовний склад «Інгульця» (за версією https://ua-football.com.ua/): Шуст – Балан, Семенко, Ковальов, Квасний – Запорожець, Кучеренко, Бартуловіч – Коваленко, Козак – Сітчінава.

Як грали в першому колі

Перший очний матч на офіційному рівні «Ворскла» й «Інгулець» зіграли в другому турі цього чемпіонату. На 36-й хвилині рахунок відкрив Руслан Степанюк, який скористався пасом Дениса Васіна. А в другому таймі Ібрахім Кане реалізував пенальті.

Попри «сухий» рахунок матч не був аж надто простим для полтавців й остаточно в перемогу повірилося лише після вилучення гравця гостей Козака на 70-й хвилині.

Де дивитися

Трансляція матчу 15-го туру «Інгулець»-«Ворскла» запланована на телеканалі «Футбол 1». Початок сьогодні о 14:00.

Прогноз на матч

Матч проти «Інгульця» навряд буде простим для «Ворскли». Зима й надалі не відступає, тому на важкому полі розкрити оборону одного з аутсайдерів буде складно. До того ж, в складі «Інгульця» є класний виконавець стандартних положень Младен Бартуловіч та Ніка Сітчінава, який завжди готовий покарати оборону суперника за найменшу помилку.

З іншого боку, рівень взаєморозуміння новачків «Ворскли» з партнерами має покращуватися з кожним матчем, тому наша команда виглядатиме краще, ніж у львівському матчі.

Ризикнемо спрогнозувати перемогу «Ворскли» з рахунком 2:0.

Фото upl.ua

Погода