Матчі - 27-10-2021, 06:10 - admin 631

Йдемо далі

В 1/8 фіналу Кубка України "Ворскла" впевнено на виїзді перемагає рівненський "Верес".
Йдемо далі

“Верес” (Рівне) – “Ворскла” (Полтава) 1:3 (0:1)

Протокол матчу.

У минулому сезоні кубковий похід «Ворскли» завершився вже після першого матчу, коли полтавці поступилися команді першої ліги – «Агробізнесу» з Волочиська.

Старт нової кубкової кампанії в теорії мав бути не легшим. Команда Юрія Максимова грала на виїзді проти «Вереса». Рівненська команда є непоступливим суперником, у чому «Ворскла» вже встигла переконатися вже у цьому сезоні, зігравши матч першого кола внічию. А головний тренер полтавської команди відбував другий матч дискваліфікації після інциденту в Олександрії й за грою підопічних спостерігав з трибун.

У кубкових матчах тренери часто вдаються до ротації складу. Щось подібне навряд можна було чекати від «Ворскли». До Чеснакова, Пуцліна, Вакули й Бондаренка, які не брали участі в попередніх матчах, після гри з «Шахтарем» додався ще й Олександр Скляр. Тому на поле вийшли на даний момент усі найсильніші. Міняти їх навіть напіврівноцінно наразі просто немає ким.

Юрій Вірт навпаки вдався до точкової ротації, давши перепочити, наприклад, основному воротарю своєї команди Богдану Когуту.

Уже з перших хвилин почала проглядатися тактика обох команд на матч. «Ворскла» частіше була з м’ячем й володіла територіальною перевагою. «Верес» працював в обороні й при перехопленні пасів суперника намагався швидко вийти в контратаку.

І тактика Юрія Вірта мала всі шанси на успіх. На 13-й хвилині Дмитро Різник витягнув з правого нижнього кута непростий удар у виконанні Геннадія Пасіча. Ще через кілька хвилин Дахновському не вистачило зовсім трохи для того, щоб замкнути небезпечний простріл того ж Пасіча.

Полтавці своїми моментами розпоряджалися дуже бережно. На 21-й хвилині Пешич помітив ривок Кане й зробив пас на хід малійському легіонеру. Ібрахім виграв забіг у суперника й пробив повз Кичака – 0:1. На 35-й хвилині подібний момент мав Сергійчук, однак обвести Різника не зумів.

Після перерви характер гри не змінювався аж до 66-ї хвилини. Саме тоді Іван Пешич виграв верхову боротьбу у Нємчанінова й зумів головою проштовхнути м’яча у ворота з близької відстані після навісу Степанюка.

Безнадійним становище рівнян зробив через п’ять хвилин Дахновський, коли спробував обікрасти Дмитра Різника. Воротар ворсклян обіграв двох суперників і відпустив від себе м’яча, але все одно встигав до нього раніше за суперника. У підсумку Дахновський врізався в Різника й отримав від Віталія Романова червону картку.

До кінця матчу «Ворскла» встигла спочатку забити третій гол зусиллями Яворського (Сергій ударом головою замкнув подачу з кутового Тілля). А вже у компенсований час пропустити від Сергійчука. Михайло сам заробив пенальті і, незважаючи на те, що схибив з «позначки» в матчі цих команд у чемпіонаті, цього разу пробив без шансів для воротаря.

Втім, пропущений гол навряд сильно засмутив полтавців. Наша команда оформила путівку в наступний раунд і чекає свого суперника по 1/4 фіналу.

Фото – Прес-служба НК “Верес” (Рівне)

Погода