- 25-12-2009, 12:12 - sasa 178

Йован Маркоскі: сотня не за горами!

Йован Маркоскі: сотня не за горами!

Стабільність складу команди Павлова зробила гарну справу статистиці.
Чимало ворсклян зуміли провести свої ювілейні поєдинки і значно
піднятися в списку футболістів за кількістю проведених матчів за
«Ворсклу» в елітному дивізіоні.

За кількістю проведених матчів у вітчизняній еліті немає рівних Геннадію Медведєву. Ще б пак Геннадій служить вірою й правдою «Ворсклі» вже понад 10 років. Як наслідок на зиму ветеран команди йде з показником у 222 зіграних матчі!

У списку футболістів, які провели сто і більше матчів значиться одинадцять прізвищ. Серед діючих гравців значно поліпшив своє показники Сергій Долганський (141 матч) який обійшов Олександра Омельчука (140 матчів). Незабаром обігнати колишнього наставника «Полтави» може й албанець Дебатік Цуррі на рахунку якого 137 матчів. А ось до другого місця, яке й досі міцно утримує Віталій Кобзар, ще далеко. Віталій зупинився на позначки у 157 зіграних матчів за ворскляни.

Арменд Даллку обійшов Сергія Онопка і вийшов на шосте місце. У цих футболістів 125 та 124 проведених матчі за «Ворсклу». Замикають десятку кращих: Андрій Ковтун (122), Ігор Мачоган (120) та Григорій Ярмаш (117). Ще один гвардієць команди, що зумів провести понад сотні матчів – Віктор Доценко – 103 матчі.

А хто може найближчим часом зіграти сотий матч? Перший претендент – Йован Маркоскі, на рахунку якого 96 матчів. Думається, якщо нічого не трапиться сербський легіонер на весні проведе свою сотню і стане 12 футболістом який перетнув цю межу. Те ж саме може зробити й Деніс Ґлавіна, але для цього треба щоб керівництво клубу забажало повернути Деніса назад з оренди. Зрештою така ймовірність існує і не виключно, що хорват на весні знову одягне футболку «Ворскли» і зможе зіграти свій сотий матч. Наразі у Ґлавіни 92 поєдинки у складі полтавського клубу.

Інші футболісти команди переважно прагнутимуть підвищити свої показники:
Ахмед Янузі – 64
Денис Кулаков – 59
Дмитро Єсін – 54
Філіп Деспотовскі – 48
Олексій Чичиков – 48
Олег Краснопьоров – 44
Василь Сачко – 33
Володимир Чеснаков – 30

Автанділ ПОТІДЗЕ,

Сайт уболівальників «Ворскла»

Погода