Футбол Полтавщини - 21-09-2013, 10:09 - sasa 122

Карлівчани здобули перемогу в дербі

Карлівчани здобули перемогу в дербі

ФК «Карлівка» (Карлівка) – «Гірник-Спорт» (Комсомольськ) – 2:1 (1:1)
13 тур. 21.09.13 р. 16.00, м. Карлівка, стадіон «Машинобудівник», 1100 глядачів, + 15 Со.
Голи: Пономаренко (6 хв., з пенальті), Коваленко (86 хв.) – Кірієнко (11 хв.).
На 64-й хв. Пономаренко (ФК «Карлівка») не реалізував пенальті (штанга).
На 67-й хв. Кірієнко (Гірник-Спорт) не реалізував пенальті (воротар).
Арбітр: Олексій Деревінський (Київ).
Асистенти арбітра: Олексій Гавеля (Кривий Ріг), Віктор Мамчур (Миколаїв).
4-й арбітр: Денис Сердюк (Полтава).
Інспектор: Володимир Шеховцов (Донецьк).
ФК «Карлівка»: 1.Чумак, 8.Тарганчук, 3.Погорельцев, 9.Лубенець – кап. ком. (5.Момотенко, 68 хв.), 4.Голованьов, 17.Ничипорук (22.Добрянський, 46 хв.), 6.Пономаренко, 10.Поляхов, 25.Подригуля (7.Коваленко, 71 хв.), 11.Антіпов (14.Співак, 83 хв.), 26.Фомич (20.Перін, 65 хв.).
Запасні: 66.Полуляхов, 15.Гаврась.
Головний тренер: Андрій Зав’ялов.
«Гірник-Спорт»: 1.Ситников, 2.Нелін, 10.Моісеєнко, 22.Рафальський, 11.Петриченко, 17.Горобець (7.Тавадзе, 66 хв.), 5.Прошенко – кап. ком., 14.Клімаков (23.Адаменко, 83 хв.), 8.Корольков, 19. Дячук, 9.Кірієнко.
Запасні: 12.Кліщук, 16.Ніколайчук, 24.Кисіль, 15.Ковтун, 4.Гречка.
Головний тренер: Ігор Жабченко.
Попередження: Ничипорук (12 хв.), Поляхов (90 хв.), Пономаренко (90+2 хв.) – Клімаков (45 хв.), Кірієнко (46 хв.), Рафальський (63 хв.), Горобець (64 хв.).
Вилучення: Рафальський (76 хв., повторне попередження) – «Гірник-Спорт».

З гарним настроєм після завершення матчу залишали стадіон місцеві вболівальники, адже у День міста гравці ФК «Карлівка» зробили їм чудовий подарунок – здобули перемогу над своїми земляками з Комсомольська. Більше тисячі карлівчан і гостей міста, які в прохолодну дощову погоду зібралися на трибунах затишного стадіону «Машинобудівник» залишилися задоволеними від побаченого. Зустрічалися суперники гідні один одного й продемонстрували непогану гру. Було в звітному поєдинку все заради чого приходять на стадіон – і забиті м’ячі, і три пенальті, і вісім попереджень (а могло бути й більше, якби арбітр частіше присікав грубощі з боку гостей), і навіть вилучення. Тож, матч повністю відповідав статусу місцевого дербі.

Суперники по-різному зіграли матчі попереднього туру. Гірники дещо несподівано з великим рахунком (0:3) на своєму полі поступилися колегам із Кривого Рогу, а тому їхали до Карлівки, щоб реабілітуватися за домашню поразку. Натомість, карлівчани на виїзді впевнено (2:0) перемогли одного з лідерів чемпіонату – свердловський «Шахтар» (цікаво чому фахівці футболу сприйняли цей результат за сенсацію?), тож у звітному поєдинку налаштовувалися довести, що та перемога була зовсім не випадковою. Будемо відвертими – це їм вдалося.

Футболісти без розвідки розпочали поєдинок, адже дуже добре знають один одного. Матчі за участю цих команд завжди проходять цікаво й напружено. У минулому сезоні суперники тричі зустрічалися між собою – двічі в чемпіонаті й один раз на міжсезонному зборі. Перевага на стороні карлівчан. У Комсомольську гра завершилася нульовою нічиєю, а в матчі другого кола мінімальну перемогу святкували наші земляки – 1:0 (наприкінці поєдинку ударом зі штрафного відзначився Олександр Пономаренко). З рахунком 2:0 (дубль на рахунку Максима Кривого) завершився й контрольний поєдинок. Тож, підопічні Ігоря Жабченка жадали взяти реванш. Але господарі, завдяки грамотним діям в обороні, не дозволили їм це зробити. Неперевершеним того дня, як і в попередніх матчах, був центральний захисник Роллан Погорельцев, невтримним на лівому фланзі атаки – Сергій Подригуля, який тримав у напрузі захисників гостей. Але й вони були безсилими проти впевнених дій півзахисника, двічі порушуючи правила на ньому в межах карного майданчика. Ну, а героями матчу стали голкіпер Роман Чумак і півзахисник Єгор Коваленко. Воротар карлівчан у нелегкий (з психологічної точки зору) для своєї команди проміжок часу (за кілька хвилин до цього Олександр Пономаренко не реалізував пенальті) упорався з ударом кращого бомбардира чемпіонату Ігоря Кірієнка з 11-метрової позначки (нагадаємо, що в минулому сезоні, виступаючи за свердловський «Шахтар», Роман тричі вигравав дуель, виходячи переможцем у подібних ситуаціях). Знову, як і в попередньому матчі, угадав із заміною Андрій Зав’ялов, випустивши на поле Єгора Коваленка, який холоднокровно вирішив долю зустрічі (у Свердловську відзначився Євген Співак, який вийшов на поле на 88-й хвилині, а вже через кілька десятків секунд розписався у воротах гірників). Гарну гру продемонстрували також Вадим Антіпов і Богдан Поляхов, які, набагато поступаючись суперникам у зрості, часто вигравали у них верхові м’ячі. А Поляхову на 53-й хвилині навіть вдалося головою забити м’яч у праву від воротаря «дев’ятку», але, на думку арбітра, півзахисник господарів, вистрибуючи обіперся на плече захисника.

Купить товары для футбола, бутсы, мячи, форма

Сама ж гра розпочалася атаками карлівчан, які забили швидкий гол. Сергій Подригуля ввірвався у штрафний майданчик гірників і за мить опинився на газоні. Олександр Пономаренко чітко виконав пенальті – м’яч пролетів упритул зі штангою. Але не встигли господарі порадіти, як пропустили необов’язковий м’яч, і на табло з’явилася ще одна одиниця. Ігор Кірієнко з близької відстані зрівняв рахунок (це вже десятий м’яч нападника у нинішньому чемпіонаті). Після цього гості дещо активізувалися. Атакували вони переважно лівим флангом після чого слідували навісні передачі в район 11-метрової позначки, але Роллан Погорельцев і Владислав Тарганчук розряджали ситуацію. На 14-й хвилині надійно зіграв Роман Чумак, а через дві хвилині після удару Артема Прошенка м’яч пролетів вище поперечини. На 17-й хвилині виник небезпечний момент біля воріт комсомольчан, але на прострільну передачу Вадима Антіпова, ніхто з партнерів не відгукнувся. Через три хвилини гості відповіли ударом Ігоря Кірієнка зі штрафного – Роман Чумак «намертво» заволодів м’ячем. Останні хвилини першого тайму в атаці провели підопічні Андрія Зав’ялова.

На 64-й хвилині господарі дістали право на пробиття у ворота Антона Ситникова ще одного пенальті. Знову в центрі подій опинився Сергій Подригуля, який, отримавши передачу від Ігоря Фомича, увійшов у штрафний майданчик, але був зупинений недозволеним прийомом. До м’яча ще раз підійшов Олександр Пономаренко, але цього разу автору кращого голу попереднього туру не пощастило – потужний удар прийняла на себе стійка воріт. Гості одразу ж провели контратаку, вийшовши удвох на одного захисника, але дещо перемудрили. А на 67-й хвилині Олексій Деревінський призначив третій у матчі пенальті. Цього разу у ворота карлівчан. Але Ігорю Кірієнку не вдалося переграти Романа Чумака. Досвідчений воротар не став гадати куди битиме нападник, а стояв до останнього, відбивши м’яча, що летів у правий від нього нижній кут. Після цього закипіли пристрасті на футбольному полі, розпочався футбол, який подобається глядачам. Ніхто із суперників не хотів поступатися. На 70-й хвилині триходівка Подригуля-Поляхов-Перін завершилася красивим ударом останнього з розвороту, але трішки вище воріт. Через дві хвилини на підступах до карного майданчика Владислав Тарганчук порушив правила проти Ігоря Кірієнка. Саба Тавадзе зі стандарту намагався закрутити м’яч у дальню «девятку», але дещо «перекрутив». Після вилучення (повторне попередження) Ярослава Рафальського до завершення поєдинку ігрова й територіальна перевага була на стороні господарів. На 82-й хвилині Вадим Антіпов вивів на ударну позицію Богдана Поляхова, але на мить голкіпер випередив півзахисника. На 84-й хвилині Єгор Коваленко з правого флангу зробив навісну передачу на ворота суперника, але м’яч, змінивши траєкторію, полетів у ближній кут. Голкіпер кулаками встиг перевести м’яч на кутовий. А згодом (86 хв.) Єгор Коваленко забив і переможний гол. Богдан Поляхов, наблизившись по центру до штрафного майданчика, віддав передачу направо, де на високій швидкості його підхопив Коваленко й потужно правою ногою пробив під самісіньку поперечину. Радості місцевих уболівальників, які до фінального свистка палко підтримували своїх улюбленців, не було меж. А за хвилину до завершення основного часу Єгор мав завершувати атаку, розпочату Євгеном Співаком і Юрієм Періним, але замість того, щоб повторити удар з правої ноги, він переклав м’яча на ліву, намагаючись технічно закрутити його у дальній кут, але воротар розгадав наміри півзахисника. В уже компенсований арбітром час двічі воротам гірників загрожував Євген Співак, а також Юрій Перін. А на третій доданій хвилині гості мали нагоду, щоб зрівняти рахунок, але знову виручив Роман Чумак. Тож, цілком заслужена перемога ФК «Карлівка», який після невдалого старту, ще трішки наблизився до десятки кращих команд ліги.

Наступної неділі, 29 вересня, на полтавських уболівальників чекає не менш захоплюючий поєдинок, адже підопічні Андрія Зав’ялова гостюватимуть у Кременчуці, де  зіграють проти місцевого МФК «Кремінь»

Андрій Гончаренко, прес-аташе ФК «Карлівка» 

Погода