Новини - 10-11-2015, 09:11 - sasa 193

Катерина Клименко завоювала \”бронзу\” чемпіонату світу з пауерліфтингу

Катерина Клименко завоювала \”бронзу\” чемпіонату світу з пауерліфтингу

У місті Хамм – передмісті Люксембургу – 9 листопада стартував чемпіонат світу з пауерліфтингу серед чоловіків та жінок, у перший день якого полтавка Катерина Клименко завоювала бронзову медаль у першості серед жінок у ваговій категорії до 52 кг.

У сумі триборства наша землячка підкорила 495,0 кг. Крім того Катерина Клименко завоювала ще 3 \”малі\” медалі чемпіонату світу у кожній із трьох вправ: бронзову – у присіданні зі штангою (185,0 кг), срібну – у жимі лежачи (125,0 кг), другу бронзову – у становій тязі (185,0 кг).

У цій вазі чемпіонкою світу стала Наталія Сальникова (Росія) із сумою у триборстві – 525,0 кг, срібною призеркою – інша українка Анастасія Дерев\’янко – 497,5 кг.

У Катерини Клименко була нагода поборотися за \”срібло\” у триборстві, але полтавка катастрофічно почала свій виступ у Люксембурзі. У першій вправі пауерліфтингу – присіданні зі штангою – вона \”провалила\” перший підхід (182,5 кг), потім другий підхід (185,0 кг). Нарешті, за крок до остаточного вильоту із змагань Катерина Клименко все ж таки впоралася у третьому підході у присіданні зі штангою з вагою у 185,0 кг. Але, напевно, саме у цих втратах у присіданні полтавка й \”загубила\” свою подальшу \”срібну\” перспективу у сумі триборства.

 

Олексій БАМБУЛА

Погода