Новини - 04-03-2010, 08:03 - sasa 427

Хортинг: золоті нагороди лубенців

Хортинг: золоті нагороди лубенців

Хортинг, як один з видів бойових мистецтв, успішно розвивається в Україні і 9 лютого цього року визнаний новим видом спорту.

Лубенець Олексій Семигал – президент Полтавської обласної федерації хортингу. Він же очолює і Лубенський клуб хортингу. Як повідомив Олексій Семигал, нещодавно у Броварах два дні тривав чемпіонат України з хортингу серед юніорів і дорослих спортсменів. У змаганнях брали участь представники Києва, Житомира, Рівного, Вінниці, Київської і Закарпатської областей, Вінниці, Республіки Крим. Честь Полтавщини захищали у віковій категорії 16-17 років юні лубенці Олександр Косаренко і Дмитро Мухін, вихованці тренера Олексія Семигала. Вони на «відмінно» провели свої бої і  усіх суперників перемогли нокаутами, здобувши золоті нагороди змагань.

Лубенець Олександр Косаренко у ваговій категорії до 60 кг у фіналі легко здолав опонента з Житомира, а Дмитро Мухін (вага до 75 кг) переміг у боротьбі за перше місце суперника з Броварів. Ще Дмитро Мухін отримав приз змагань «За волю до перемоги». Він продемонстрував найкращу техніку ведення поєдинку. А його тренер Олексій Семигал визнаний «Найкращим тренером турніру». Він повідомив, що в Лубнах 1 травня відбудеться відкритий чемпіонат Полтавської області з хортингу, на який він запрошує всіх бажаючих. Нагадаємо, що окрім Лубен цей новий вид спорту успішно розвивається у Полтаві та Козельщині, осередки клубів яких, відповідно, очолюють Олексій Бородулін та Олег Жорняк.

Юрій КЛИМЧЕНКО 

Погода