Аматори - 11-07-2010, 09:07 - sasa 353

Хто здобуде \”Шишацький Кубок\”?

Хто здобуде \”Шишацький Кубок\”?

Вже 14 липня стартує черговий розіграш щорічного турніру з футболу «Шишацький Кубок», який зазвичай, проходить між першим і другим колом чемпіонату Полтавщини.

Цього разу на змагання заявилася рекордна кількість учасників – 32 команди з усіх куточків полтавського футбольного краю. Нагадаємо, що «Шишацький Кубок» цього року проходить під патронатом Равіля Сафіулліна, нинішнього міністра сім’ї, молоді і спорту України. За регламентом змагань утворено вісім груп по 4 команди у кожній. Лише переможці груп виходять до чвертьфіналу, де зустрінуться у матчах «плей-офф» у боротьбі за вихід до головного фіналу, що пройде 7 серпня у Шишаках. Для уболівальників Полтавщини наводимо склад усіх восьми груп:

І – «Колос» (Зіньків), «Чайка» (Дейкалівка Зіньківського району), «Ворскла-Газовик» (Опішня) Зіньківського району), «Космос» (Воскобійники Шишацького району)
ІІ – ФК «Рокита», ФК «Велика Багачка», «Нафтовик» (Гоголеве), ФК «Білагро» (Красногорівка) – усі Великобагачанський район
ІІІ – «Зоря» (Гоголеве), ФК «Шишаки», «Авангард» (Яреськи), «Нива» (Баранівка) – усі Шишацький район
ІV – «Старт» (Стасі) Диканського району, «Візит» (Диканька), ФК «Жоржівка» Шишацького району, «Псьол» (Гадяч)
V – ФК «Миргород», «Нива» (Попівка Миргородського району), ФК «Лохвиця», «Колос» (Великі Сорочинці Миргородського району)
VI – «Маяк» (Котельва), ФК «Розсошенці» Полтавського району, «Нове життя» (Андріївка) Машівського району, «Нива» (Філенкове Чутівського району)
VII – ФК «Лубни», «Харчовик» (Червонозаводське) Лохвицького району, ФК «Пирятин», «Сула» (Лубни)
VIII – «Стандарт» (Нові Санжари), ФК «Решетилівка», «Темп» (Градизьк Глобинського району), «Колос» (Пашківка) Козельщинського району).

З 32 команд шестеро є представниками Шишацького району (тому і змагання мають відповідну назву). Ще чотири колективи з Великобагачанщини, по три колективи мають представництво на турнірі з Зіньківського і Миргородського районів. Інші райони області представлятимуть по 1-2 командних делегатів. А ось Кременчуцький район, Гребінківщина,Карлівщина, Хорольщина, Семенівщина і Оржиччина не мають жодного представника у шишацькому турнірі. Цікаво, що третю команду з Лубенського району під назвою «Лубенщина», що представляла б районну організацію ВФСТ «Колос», організатори турніру не допустили до змагань, мотивуючи великою кількістю учасників. А з інших районів їх було і більше?.. Дивлячись на склади груп, найсильнішою є шоста, де за вихід поведуть боротьбу три потужні команди, складені з досвідчених гравців обласного центру – «Нове життя», ФК «Розсошенці» і філенковська «Нива», яка у ІІ лізі чемпіонату області на сьогодні не зазнала жодної поразки. Отже, вперед «Шишацький Кубок»!


Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода