Матчі - 04-04-2021, 07:04 - admin 10870

“Класична” перемога “Шахтаря”

Донеччани перемагають в Полтаві завдяки "дублю" Мораеса.
“Класична” перемога “Шахтаря”

“Ворскла” (Полтава) – “Шахтар” (Донецьк) 0:2 (0:1)

Протокол матчу.

«Магія четвертого квітня» зробила свою справу. «Ворскла» проводила одинадцятий матч в історії цього дня й знову не змогла виграти. Не вийшло у полтавців зіграти з «Шахтарем»  й унічию.

Хоча деякі передумови для цього були. Донеччани традиційно відряджають до різних збірних немало гравців, тому прогнозувалося, що «гірники» будуть не в оптимальному фізичному тонусі. Зрештою, десь так воно й було. Але цього разу «Шахтарю» для перемоги вистачило й індивідуального класу окремих виконавців – Алана Патріка та Мораеса.

Ця зв’язка результативно спрацювала двічі. На 42-й хвилині Мораес отримав проникаючу передачу в штрафний майданчик від Патріка й «пробив» Різника – 0:1. А на 62-й хвилині все повторилося. Цього разу, правда, Мораес виходив сам на сам з Різником майже по центру воріт, тому переграти воротаря бразильцю було ще простіше. Другий пропущений гол для «Ворскли» став більш прикрим. За кільканадцять секунд до нього Руслан Степанюк не помітив Владислава Кулача, який знаходився сам перед воротами, проте так і не дочекався передачі від партнера.

Перший тайм крім пропущеного голу для «Ворскли» відзначився втратою двох основних гравців. Ігор Пердута поступився місцем Олександру Скляру. По тому, як дихав захисник ворсклян, дуже схоже, що все може закінчитися переломом ребра. А перед свистком на перерву Сергій Яворський врізався в Олів’є Тілля й гравця збірної Люксембургу прямо з стадіону повезли до лікарні. Про погане думати не хочеться. Побажаємо ворсклянам здоров’я й швидкого повернення на поле.

А що ж було на полі в решту часу? «Шахтар» проявляв активність попереду лише до першого взяття воріт. Одного разу м’яч влучив у стійку після удару Соломона. Ще двічі «гірники» небезпечно пробивали штрафні удари метрів з вісімнадцяти від полтавських воріт. «Ворскла» відповіла моментом Якубу – ганець намагався замкнути дальню стійку. Донеччан у цьому епізоді врятував Трубін, який вчасно вийшов на гравця й «зрізав» кут обстрілу практично до нуля.

Після перерви підопічні Каштру віддали ініціативу «Ворсклі» й спокійно чекали на свій шанс у контратаці, який і трапився на 62-й хвилині. Після другого пропущеного голу наша команда не опустила руки й пробувала якось змінити ситуацію. Полтавці створили два моменти. Руслан Степанюк після вкидання м’яча з-за бокової лінії намагався «прошити» Трубіна ударом з гострого кута. Воротар стояв до кінця й м’яча відбив. Впорався Трубін і з ударом Володимира Чеснакова. Капітан ворсклян виконував штрафний з сімнадцяти метрів.

«Шахтар» здобув закономірну перемогу на класі. А «Ворскла» на найближчі матчі, можливо, втрачає двох ключових гравців. З урахуванням того, що на звітну гру Юрій Максимов знову не заповнив стартовий протокол, такий розвиток подій не вселяє оптимізму.

Олександр Данник

Погода