- 28-06-2020, 11:06 - admin 1024

Коли нічия в радість

Полтавці продовжили безпрограшну серію в чемпіонаті до шести матчів.
Коли нічия в радість

“Ворскла” (Полтава) – “Олімпік” (Донецьк) 0:0

Протокол матчу.

Як і очікувалося, матч проти «Олімпіка» не став для «Ворскли» яскравим і результативним. Після виснажливого бою в рамках півфіналу Кубка України в Маріуполі полтавська команда втратила кількох футболістів через травми й дискваліфікації.

Тому стартовий склад, який виставив Юрій Максимов, мав деякі несподіванки. Так, місце у воротах уперше з грудня минулого року зайняв Олександр Ткаченко. Євген Опанасенко уперше з’явився в стартовому складі після переходу до «Ворскли». Розташувався захисник на незвичній для себе позиції, граючи в центрі захисту з Володимиром Чеснаковим. Ще по ходу першого тайму травму отримав Денис Васін і його замінив Данило Кравчук.

Було цього вечора й два дебютанти. Проте якщо Ілля Гаджук з’явився вже у компенсований до другого тайму час, то півзахисник Олег Власов вийшов на поле за тридцять хвилин до кінця матчу, замінивши Владислава Кулача. Поява цього футболіста для мене особисто виявилася несподіваною, оскільки Власов до цього виступав лише за команду «Ворскли» U-19 й сумарно в цьому сезоні не зіграв навіть 200 хвилин. За відведений час Олег запам’ятався кількома вдалими обводками, прагненням загострити ситуацію і як для першого разу зіграв непогано.

Сама ж гра у «Ворскли» відверто не вийшла. Попереду полтавці створили дуже мало. Запам’ятався лише момент у першому таймі, коли Денису Васіну не вистачило зовсім трохи, щоб забити з близької відстані. Півзахисник «Ворскли» як слід не влучив по м‘ячу й захисники розрядили ситуацію.

«Олімпік» в атаці виглядав куди цікавіше й створив 3-4 непоганих моменти для взяття воріт. Олександр Ткаченко продемонстрував, що не розгубив своїх навиків гри на лінії й щоразу рятував свою команду. А в компенсований час, коли вже воротар зробив усе, що міг й м’яч рухався в сторону порожніх воріт, на допомогу прийшли захисники.

У підсумку полтавська команда не програла, хоча цілком могла. Це був найкращий результат, на який могли розраховувати підопічні Юрія Максимова з урахуванням усіх проблем зі складом.

Олександр Данник

Погода