28.06.2020.
Ворскла (Полтава) - Олімпік (Донецьк)
0 : 0


Прем'єр-ліга


Ворскла 0 : 0 Олімпік
Ворскла (Полтава) Олімпік (Донецьк)
28.06.2020. 19:30
28 тур
Стадіон: Ворскла ім. Бутовського (Полтава) . 0 глядачів (вміст 24795)
Погода: сонячно , Температура: 30ºC
Трансляція: Футбол 1 Футбол 1
 
Суддя: Віктор КОПІЄВСЬКИЙ (Кропивницький)
Перший асистент: Володимир ЖАРИЙ (Павлоград)
Другий асистент: Ярослав ТРЕХЛІБ (Дніпро)
Резервний арбітр: Максим КОЗИРЯЦЬКИЙ (Запоріжжя)
Делегат: Василь БАБІЙ (Житомир)
Інспектор: Віталій ГОДУЛЯН (Одеса)


Склади команд
Амп Гравець Амп Гравець
21 Вр Україна ТКАЧЕНКО Олександр 30 Вр Україна КИЧАК Артем
4 Зх Україна ПЕРДУТА Ігор 54 Зх Україна ЛЕБЕДЕНКО Орест
17 Зх Україна ЧЕСНАКОВ Володимир 89 Пз Україна ПОЛІТИЛО Сергій
39 Пз Україна ОПАНАСЕНКО Євген 8 Нп Іран ЗАХЕДІТАБАР Шахаб
77 Пз Україна ВАСІН Денис 7 Нп Україна БАЛАШОВ Віталій
9 Пз Хорватія ШЕХІЧ Едін 29 Пз Україна КРАВЧЕНКО Микита
28 Пз Хорватія ПУЦЛІН Давід 44 Зх Україна ЦИМБАЛЮК Євгеній
82 Пз Україна РЕБЕНОК Павло 4 Нп Україна ГРИШКО Дмитро
50 Пз Малі КАНЕ Ібрахім 19 Пз Франція ДО КУТО ТЕЙШЕЙРА Максим Жозе Самюель
10 Нп Україна КУЛАЧ Владислав 14 Пз Литва РОМАНОВСЬКИЙ Даніель
11 Нп Україна СТЕПАНЮК Руслан 13 Зх Україна ЗОТЬКО Іван
 
Запасний склад
Амп Гравець Амп Гравець
31 Вр Україна РІЗНИК Дмитро 12 Вр Сербія АЛЬЇМІ Бетім
13 Пз Україна ВЛАСОВ Олег 88 Зх Україна ВЕРБНИЙ Назар
42 Пз Україна ГАДЖУК Ілля 17 Нп Україна БАЛАНЮК Денис
7 Пз Бразилія НОВАЕС ПАЛЬЯРЕС Луіс Густаво 42 Пз Україна ПАСІЧ Євген
18 Зх Україна ПАВЛЮК Євген 21 Пз Україна КРАВЧУК Андрій
37 Зх Україна ДУБКО Валерій 11 Пз Україна КСЬОНЗ Павло
14 Нп Україна КРАВЧУК Данило 20 Пз Грузія ЧОГАДЗЕ Темур
 
Головні тренери
Україна Юрій МАКСИМОВ Україна Ігор КЛИМОВСЬКИЙ

Хронологія гри
Гравці   clock.png   Гравці
22 yellow_card.png ЗАХЕДІТАБАР Шахаб
КРАВЧУК Данило
ВАСІН Денис
substitution.png 39
ПУЦЛІН Давід yellow_card.png 41
45+2 substitution.png ВЕРБНИЙ Назар
ЦИМБАЛЮК Євгеній
45+2 yellow_card.png КИЧАК Артем
45+2 yellow_card.png ПОЛІТИЛО Сергій
НОВАЕС ПАЛЬЯРЕС Луіс Густаво
РЕБЕНОК Павло
substitution.png 46
53 yellow_card.png ВЕРБНИЙ Назар
ВЛАСОВ Олег
КУЛАЧ Владислав
substitution.png 61
63 substitution.png БАЛАНЮК Денис
ЗАХЕДІТАБАР Шахаб
63 substitution.png ПАСІЧ Євген
БАЛАШОВ Віталій
63 substitution.png КРАВЧУК Андрій
РОМАНОВСЬКИЙ Даніель
85 substitution.png КСЬОНЗ Павло
ДО КУТО ТЕЙШЕЙРА Максим Жозе Самюель
88 yellow_card.png ЗОТЬКО Іван
ГАДЖУК Ілля
ШЕХІЧ Едін
substitution.png 90+2

Про всі неточності в протоколах або неспівпадіння з вашими даними прохання повідомляти на fcvadmin@ukr.net

Витримати темп

Після важкої й феєричної перемоги «Ворскли» в півфіналі Кубку України минуло кілька днів, а вже сьогодні полтавській команді належить відновити виступи в Прем’єр-Лізі. Суперником підопічних Юрія Максимова буде донецький «Олімпік». 

«Ворскла»

Матч у Маріуполі був важким не лише в фізичному плані (тривав 120 хвилин), а й психологічному. Післяматчеві пенальті – це завжди стрес. Незалежно від того, програєш ти їх чи виграєш. Тому вірогідність ротації в складі зростає. Навряд такий досвідчений тренер, як Максимов, стане «заганяти» своїх футболістів.

Через дискваліфікацію не зможе допомогти партнерам лише Володимир Баєнко. Решта гравців, які розпочинали матч проти «Маріуполя» з лави запасних, мають бути готовими для того, шоб вийти на поле й надати невеликий відпочинок своїм партнерам, що відіграли в кубку 120 хвилин.

«Ворскла» не програє в чемпіонаті вже п’ять матчів поспіль (дві перемоги й три нічиї). Домашня безпрограшна серія полтавців налічує шість матчів (п’ять перемог і одна нічия).

У випадку перемоги над «Олімпіком» і поразки «Маріуполя» від «Дніпра-1» полтавці зможуть наблизитися до восьмого місця на відстань одного очка.

«Олімпік»

Основні труднощі донецького «Олімпіка» пов’язані з збитим ігровим ритмом та напругою, що панувала в колективі останній тиждень. Донеччани вже прямували на виїзну гру 27-го туру проти «Карпати», коли виявилося, що тест кількох гравців на коронавірус дав позитивний результат. Проте повторні тести цей результат не підтвердили й тепер підопічні Ігоря Климовського готові продовжити виступи в чемпіонаті.

До випадку з хибними тестами на коронавірус команда почала набирати непоганий хід, здобувши чотири очки в останніх двох матчах. Спочатку «Олімпік» зіграв унічию 2:2 в домашньому матчі з «Маріуполем», а потім також на своєму полі обіграв ПФК «Львів».

У випадку перемоги над «Ворсклою» «Олімпік» зможе зрівнятися з полтавською командою за набраними очками.

Очні матчі

У поточному чемпіонаті команди встигли провести між собою вже три матчі. На полі «Олімпіка» спочатку з рахунком 2:0 перемогли господарі, а потім була зафіксована нічия 1:1. У Полтаві мінімальну перемогу завдяки голу Кулача з пенальті здобула «Ворскла».

Що прогнозують букмекери

Котирування букмекерів говорять про відсутність явного фаворита. Перемога «Ворскли» оцінюється коефіцієнтом 2,38, нічия – 3,34, а перемога «Олімпіка» — 2,85. Що стосується кількості забитих у матчі м’ячів, то тут також немає одностайної думки. Тотал менше 2,5 голів оцінюється коефіцієнтом 1,83, а більше – 2,02.  

Як і очікувалося, матч проти «Олімпіка» не став для «Ворскли» яскравим і результативним. Після виснажливого бою в рамках півфіналу Кубка України в Маріуполі полтавська команда втратила кількох футболістів через травми й дискваліфікації.

Тому стартовий склад, який виставив Юрій Максимов, мав деякі несподіванки. Так, місце у воротах уперше з грудня минулого року зайняв Олександр Ткаченко. Євген Опанасенко уперше з’явився в стартовому складі після переходу до «Ворскли». Розташувався захисник на незвичній для себе позиції, граючи в центрі захисту з Володимиром Чеснаковим. Ще по ходу першого тайму травму отримав Денис Васін і його замінив Данило Кравчук.

Було цього вечора й два дебютанти. Проте якщо Ілля Гаджук з’явився вже у компенсований до другого тайму час, то півзахисник Олег Власов вийшов на поле за тридцять хвилин до кінця матчу, замінивши Владислава Кулача. Поява цього футболіста для мене особисто виявилася несподіваною, оскільки Власов до цього виступав лише за команду «Ворскли» U-19 й сумарно в цьому сезоні не зіграв навіть 200 хвилин. За відведений час Олег запам’ятався кількома вдалими обводками, прагненням загострити ситуацію і як для першого разу зіграв непогано.

Сама ж гра у «Ворскли» відверто не вийшла. Попереду полтавці створили дуже мало. Запам’ятався лише момент у першому таймі, коли Денису Васіну не вистачило зовсім трохи, щоб забити з близької відстані. Півзахисник «Ворскли» як слід не влучив по м‘ячу й захисники розрядили ситуацію.

«Олімпік» в атаці виглядав куди цікавіше й створив 3-4 непоганих моменти для взяття воріт. Олександр Ткаченко продемонстрував, що не розгубив своїх навиків гри на лінії й щоразу рятував свою команду. А в компенсований час, коли вже воротар зробив усе, що міг й м’яч рухався в сторону порожніх воріт, на допомогу прийшли захисники.

У підсумку полтавська команда не програла, хоча цілком могла. Це був найкращий результат, на який могли розраховувати підопічні Юрія Максимова з урахуванням усіх проблем зі складом.

Олександр Данник

Фото гри


Погода