Новини - 23-10-2015, 07:10 - sasa 127

Колишня українка Вікторія Солнцева стала \”зіркою\” турецького плавання

Колишня українка Вікторія Солнцева стала \”зіркою\” турецького плавання

Наша землячка, вихованка полтавської школи плавання Вікторія Солнцева після переїзду до Туреччини два роки тому змінила ім\’я на Вікторію Гюнеш Зейнеп і вже встигла стати \”зіркою\” турецького плавання.

Це сталося після того, як Вікторія на цьогорічному чемпіонаті світу з плавання серед юніорів у Сінгапурі завоювала 4 золоті медалі і встановила два світові юніорські рекорди. У Сінгапурі вона перемагала у своєму коронному стилі плаванні брасом: на 50 метрів – 30,78 секунди, 100 метрів – 1 хвилина 06,77 секунди та 200 метрів – 2:19,64 (світовий юніорський рекорд). Також Вікторія завоювала \”золото\” у новому для себе виді – 200-метрівці комплексного плавання – також з новим світовим юніорським рекордом – 2 хвилини 11,03 секунди.

Колишню нашу землячку з великими почестями особисто прийняв міністр молоді та спорту Туреччини – Акіф Чагатай Кіліч, який запевнив, що жодних фінансових проблем у Вікторії Гюнеш Зейнеп не буде. Міністерство зробить все можливе, щоб нова \”зірка\” турецького плавання продовжила прогресувати.

Катерина БАБИЧ

Погода