Матчі - 11-04-2021, 07:04 - admin 9540

Коли гра “робиться” за три хвилини

"Ворскла" бере реванш у ПФК "Львів" за поразку в першому колі.
Коли гра “робиться” за три хвилини

“Ворскла” (Полтава) – ПФК “Львів” 2:1 (0:0)

Протокол матчу.

Перед матчем зі «Львовом» «Ворскла» вже традиційно мала кадрові проблеми. Продовжують перебувати в лазареті Цітаішвілі й Де Нойер. Давід Пуцлін пропускав гру через перебір жовтих карток. А Дмитро Щербак, як виявилося вже після матчу, виявив бажання змінити команду.

До подібного стану справ Юрію Максимову не звикати. Але коли на лаві запасних лише ветерани й необстріляна молодь, то про серйозне підсилення гри по ходу матчу за рахунок резервістів говорити не доводиться.

Головним козирем «Львова» був тренер Анатолій Безсмертний. Цей спеціаліст не один рік працював у Полтаві з одноіменним клубом, тому дуже добре орієнтується в стані справ місцевого футбольного господарства. І на перший тайм свою команду Безсмертний налаштував добре.

Дебют матчу традиційно пройшов під знаком розвідки. А потім «Львів» усе сміливіше почав робити вилазки до штрафного майданчика «Ворскли». На 15-й хвилині Якубу легко виграв позиційну боротьбу в суперника, який намагався на ривку вийти сам на сам з Різником. Але замість того, щоб зіграти простіше, відпасувавши назад воротареві або вибивши м’яча в аут, Наджееб почав обігрувати опонента в штрафному майданчику й припустився втрати. Особливого вибору не було й довелося порушувати правила. «Ворсклі» ще пощастило, що арбітр не розцінив це порушення як фол останньої надії й показав Якубу лише жовту картку.

Пенальті пробивав Альваро. Пробивав без розбігу, тому Різник отримав можливість реагувати по удару, що й визначило переможця дуелі. Воротар ворсклян дістав м’яча з лівого кута. Ця невдача не деморалізувала гостей й до перерви вони ще кілька разів серйозно турбували Різника. Ворскляни ж «передали привіт» воротареві суперника лише за кілька хвилин до перерви. Руслан Степанюк сильно пробивав метрів з вісімнадцяти. Удар пішов по центру воріт й Ільющенков перевів м’яча з-під поперечини на кутовий.

Гра команди в першому таймі не влаштовувала Юрія Максимова. У перерві тренер прибрав з поля інертного Луїзао, який так і не зміг повноцінно замінити Пуцліна. Бразильця замінив Альюн і «Ворскла» перейшла на гру в три захисники. Плюс у перерві команда отримала сильний емоційний заряд. Інакше пояснити активність у стартові хвилини другого тайму важко.

Відразу після свистка арбітра полтавці понеслися вперед і швидко домоглися свого. На 47-й хвилині Ібрахім Кане ударом з меж штрафного майданчика завершив масовану атаку своєї команди. А ще через три хвилини Владислав Кулач відпрацював свій хліб, уникнув офсайду й покарав центральних оборонців «Львова» за грубу помилку. Так за три хвилини «Ворскла» практично «зробила» гру. Це був якщо не нокаут, то дуже близько до нього.

Після другого голу полтавці не зупинилися й продовжили нагнітати ситуацію біля воріт суперника. Анатолій Безсмертний для того, щоб переломити хід гри, почав проводити заміни й одна з них спрацювала. Колишній гравець «Ворскли» Олексій Довгий відзначився на 73-й хвилині, коли скористався помилкою Різника на виході й замкнув дальню стійку після подачі з кутового.

У час, що залишився до кінця матчу, «Ворскла» була значно ближчою до того, щоб забити втретє, ніж гості до того, щоб зрівняти рахунок. Так, після однієї з контратак сам на сам з воротарем виходив Олександр Скляр. Півзахисник полтавців витратив багато сил на ривок, до того ж надто зблизився з Ільющенковим. Тому удар прогнозовано прийшовся у воротаря.

2:1 – непроста перемога «Ворскли». Полтавці залишаються в обоймі претендентів на єврокубки.

Олександр Данник

Погода