Матчі - 09-05-2021, 04:05 - admin 14795

Коли зірки стають як треба

Завдяки перемозі над «Минаєм» і потрібному результату матчу в Маріуполі «Ворскла» фінішує п’ятою.
Коли зірки стають як треба

«Минай» – «Ворскла» 1:2 (1:2)

Протокол матчу.

Перед матчем останнього туру чемпіонату в Ужгороді розклад для «Ворскли» був простим. Полтавцям потрібно було набрати в своїй грі більше очок, ніж «Десна» набере в виїзній грі проти «Маріуполя».

Розклад непростий. Не все залежало від команди Юрія Максимова, проте в футболі іноді трапляються найнесподіваніші повороти. Один із них стався сьогодні.

Початок матчу проти «Миная» «Ворскла» програла. Господарі, незважаючи на те, що вже не мали навіть теоретичних шансів залишитися в Прем’єр-лізі, розпочали активно й на 7-й хвилині відкрили рахунок. Після подачі кутового м’яч влучив у руку Владислава Кулача й Віталій Романов призначив пенальті. Олексій Хахльов пробив чітко низом у лівий від Різника кут воріт. Так єврокубкові амбіції ворсклян опинилися на грані повного краху.

Трішки підняв настрій уболівальникам Ібрахім Кане. На 14-й хвилині Володимир Чеснаков виконав верхову передачу зі своєї половини поля на Степанюка. Запасу швидкості в нападника «Ворскли» для виходу сам на сам з воротарем не вистачило, але Руслан зіграв дуже мудро. Степанюк стягнув до себе двох захисників й дочекався підтримки від Кане: скидка, удар – 1:1.

А в кінці першого тайму «Ворсклі» вдалося вийти вперед. Пресинг біля штрафного майданчика «Минаю» дав результат. М’яч опинився в Олів’є Тілля й гравець збірної Люксембургу, не довго думаючи, пробив. «Кулястий» зачепив руку захисника й змінив напрямок руху – пенальті. Кулач впевнено реалізував одинадцятиметровий й установив відразу два досягнення: став кращим бомбардиром чемпіонату й перевершив рекорд Сергія Чуйченка по кількості голів за «Ворсклу» в рамках одного сезону. Тепер ця цифра дорівнює п’ятнадцятьом голам.

Десь у цей самий час Юхим Конопля відкрив рахунок в Маріуполі.  Зусилля полтавців були нівельовані. Хоча попереду було ще сорок п’ять хвилин в обох матчах.

Доля останньої єврокубкової путівки вирішилася у першій половині другого тайму матчу «Маріуполь»-«Десна». Спочатку господарі, які до цього часу нечасто гостювали біля воріт чернігівців зрівняли рахунок, а потім протягом двох-трьох хвилин спочатку отримали чисельну перевагу, а потім вийшли вперед. «Десна» не змогла оговтатись від такого удару й до кінця гри пропустила ще двічі.

За таких умов «Ворсклі» залишалося лише не програти. Наші гравці, очевидно, знали як розвиваються події в паралельному матчі, тому вирішили не ризикувати й десь з середини другого тайму віддали ініціативу «Минаю», роблячи ставку на збереження в недоторканності власних воріт.

«Минай» не здавався і йшов уперед майже до останньої хвилини. Микола Цимбал кинув у бій навіть Артема Мілевського. Втім, створити достатньо для того, щоб хоча б не програти, господарі так і не змогли.

«Ворскла» довела матч до перемоги й тепер пошукає щастя в кваліфікації нового єврокубкового турніру – Ліги конференцій УЄФА.

Олександр Данник

Фото УПЛ

Погода