Новини - 03-11-2015, 11:11 - sasa 267

Костянтин Уткін на останньому метрі \”вирвав\” Кубок України з мотокросу

Костянтин Уткін на останньому метрі \”вирвав\” Кубок України з мотокросу

У Києві відбувся фінал Кубка України з мотокросу на мотоциклах з повітряним охолодженням двигуна, за підсумками полтавець Костянтин Уткін у найзапеклішій боротьбі став володарем Кубка України у групі \”Ветеран-2\” (45-50 років).

За підсумками сезону у цій номінації склалася унікальна ситуація: два майстри спорту Костянтин Уткін (Полтава) і Олександр Гайдар (Запоріжжя) набрали абсолютно однакову суму очок (регіональна кваліфікація + фінал) – по 94 очка. Але переміг полтавець, який був кращим саме у фіналі.

До фіналу, після регіональної кваліфікації (група \”Центр\”) Костянтин Уткін дійшов з третім показником – 44 очка, нашого земляка випереджали Олександр Гайдар (Запоріжжя) і Олег Ліпінський (Житомир), які вже мали по 50 очок після регіональної кваліфікації, відповідно, у групах \”Схід\” і \”Центр\”. Однак у фіналі полтавець виграв дві залікові гонки й набрав 50 очок (по 25 очок – у кожній із переможних гонок). Гонщик із Запоріжжя двічі був другим – 44 очка (по 22 очка у кожній гонці, в якій він фінішував). Тут конкуренція була такою гострою, що Костянтин Уткін став володарем Кубка України, як кажуть, лише на останньому метрі дистанції мотокросу. Бронзовим призером серед ветеранів став також майстер спорту Олег Ліпінський (Житомир) – 86 очок (регіональна кваліфікація – 50 очок + фінал – 36 очок).

Аркадій СПИЦЯ

Погода