Аматори - 08-01-2014, 11:01 - sasa 348

Кращий футболіст Лубен: хто він?

Кращий футболіст Лубен: хто він?

У місті Лубни стартував традиційний міський референдум на визначення кращого футболіста міста 2013 року. Опитування проводять, як і завжди, редакція обласного тижневика «Вісник» і дирекція лубенського стадіону «Центральний».

Референдум на визначення кращого футбольного гравця міста за підсумками його виступів протягом сезону у тисячолітніх спортивних Лубнах проводиться вже в одинадцятий раз (започаткував його  автор цих рядків). Нагадаємо, що лауреатами референдуму ставали: 2003 рік – Павло Куций, 2004 – Костянтин Шеремет, 2005 – Сергій Гайдук, 2006 – Ігор Юрченко, 2007 – Андрій Герасименко, 2008 – Андрій Загоруйко, 2009 – Андрій Загоруйко, 2010 – Юрій Хоменко, 2011 – Володимир Величко, 2012 – Марк Гришанович.

Організатори референдуму і цього року вирішили не брати до уваги лубенських футболістів, що виступають у командах майстрів. Це Сергій Вовкодав («Кремінь» Кременчук) і Владислав Ковтун («Гірник-Спорт» Комсомольськ), а лише тих гравців, хто захищав честь міста за ФК «Лубни» у першості Полтавщини серед команд першої ліги та у вищеліговому чемпіонаті області, розіграші Кубка області у 2013 році.

Опитування буде проводитись серед фахівців спорту, тренерів, спортсменів та уболівальників, в результаті якого і визначився лауреат звання «Кращий футболіст міста-2013», який отримає цінний приз від головного редактора «Вісника» Людмили Бірюкової навесні на першому офіційному футбольному матчі. Потрібно лише вказати трійку кращих гравців (І місце – 3 очки, ІІ – 2 очки і ІІІ – 1очко). Хоча у минулому чемпіонаті області ФК «Лубни» за певних причин понизився у класі (І ліга), але і тут була гостра боротьба за вихід до фіналу і більшість гравців команди, яких знаходив непередбачуваний тренер Анатолій Гришанович, продемонструвала не поганий футбол.

У першому колі у складі лубенської команди добротну гру демонстрували відомі лубенським уболівальникам нападник Ігор Реутов і півзахисник Єгор Гончаренко, які, перейшли до команд-майстрів, відповідно, у «Говерлу» (Ужгород) і полтавську «Ворсклу». Ще за ФК «Лубни» грали Сергій Рябуха, Андрій Жуль, Олександр Брага, Ігор Копаніцин, Артем Бойко, Олексій Головко, Максим Личман, Роман Романенко, Сол Ламіне, Олександр Ювженко, Максим Козлов, Дмитро Петренко, Василь Бараннік, Сергій Бувалець, Станіслав Мокросноп, Євген Стригунов, Василь Глов’як, Станіслав Мандрика, Максим Марченко, Сергій Гноєвий, Олександр Печарський, Арнольд Ебенгу, Владислав Петришин. У складі вищолігової «Олімпії» (Савинці)  з Миргородщини грали лубенці Марк Гришанович (лауреат звання «Кращий футболіст міста-2012»), Володимир Величко (був кращим у 2010 році), а також воротарі Євген Макаренко і Олександр Кулик. За «Фортуну» (Кейбалівка) з Пирятинщини виступали лубенці Сергій Гайдук і Олександр Шоха). Отже, референдум на звання «Кращого футболіста Лубен-2014» стартував!

Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода