Стрічка новин - 21-12-2015, 05:12 - sasa 218

Кросівки Saucony – це натуральність конструкції

Кросівки Saucony – це натуральність конструкції

У середині 2015 року компанія Saucony анонсувала вихід нової серії легких і комфортних бігових кросівок ISO-Series, в яку спочатку увійшла модель Triumph ISO, далі серію поповнила Hurricane ISO і вже в кінці 2015 пішла у роздрібний продаж Zealot ISO, третя модель серії. Основна особливість всіх трьох моделей базується на тому, що вони побудовані навколо нових технологій – адаптивної системи шнурівки під назвою ISOFIT і нового проміжного матеріалу PWRGRID+.

Спочатку ця модель вразила своєю невеликою вагою, зручністю і продувність верху, підвищеної м’якістю і амортизацією підошви, а також відмінною зчіпкою на різних типах поверхонь.

Якість виготовлення не викликає жодних сумнівів, все виглядає цілісно і надійно. Виключені будь-які видимі нерівності, дефекти прошивки або сліди від клею. На цьому етапі використання кросівок зберегли первісний вигляд, форму і функціональність елементів, знос підметки практично відсутній.

Верх кросівок із зовнішнього боку переважно виготовлений з двох типів легкої і продувається нейлоновою сіткою. У передній частині і на п’яті застосовується більш щільна сітка з дрібним осередком, в центральній частині, під шнурівною системою ISOFIT, використовується об’ємна м’яка сітка з збільшеним центром. Носок додатково захищений гнучким і тонким шаром полімерної плівки, тоді як п’ята посилена жорстким стабілізуючим елементом Support Frame з в міру гнучкого поліуретану.

Система ISOFIT являє собою гнучку двошарову накладку у верхній частині, яка формує шнурівкову і стабілізуючу систему моделі Zealot ISO. Основна особливість ISOFIT полягає в тому, що вона не закріплена повністю до верхньої сітки. Вона фіксується тільки в підстави підошви, по контуру горловини і частково в передній частині кросівок. Така конструкція забезпечує зручне прилягання верху до стопи незалежно від її форми, повторює вигини стопи в русі, значно збільшує загальну вентиляцію і при цьому забезпечує необхідну бічну підтримку.

Важливо згадати, що язик кросівок виконаний у вигляді глухого клапана, що виключає будь-яке зміщення, можливе потрапляння сміття, а також загалом збільшує прилягання верхньої частини до стопи. Для посилення конструкції, від можливого протирання шнурівками, зовнішня частина язика покрита більш щільним шаром нейлонового матеріалу.

Зсередини кросівок використовується тонка, еластична і приємна на дотик підкладкова тканина, яка доповнюється довгастою вставкою з сітки з боку язика. Знімна устілка має двошарову конструкцію, що складається з тонкого шару матеріалу і формованої пінки з перфорацією. Максимальна товщина устілки не більше 5 мм.

Кросівки серії ISO виділяються підвищеною амортизацією за рахунок нового матеріалу проміжної підошви PWRGRID+, який, за твердженням виробника, на 20% ефективніше компенсує вертикальні навантаження в порівнянні з попередньою версією.

Проміжну підошву доповнює двокомпонентна підметка, яка складається з спіненої ґуми iBR+ і зонально розміщених накладок червоного кольору зі зносостійкої ґуми XT-900. В цілому підошва дуже гнучка і незважаючи на велику товщину проміжного шару, який разом із підметкою в п’ятковій зоні досягає 25 мм, дизайнери зберегли загальну “натуральність конструкції, перепад між п’ятою і шкарпеткою всього 4 мм. Вага кросівок у розмірі 11US становить близько 305 грам.

Погода