Кубок Полтавщини - 27-06-2013, 04:06 - sasa 269

Кубкові сенсації

Кубкові сенсації

У трьох населених пунктах Полтавщини пройшли останні поєдинки попереднього раунду цьогорічного розіграшу Кубка області. І не обійшлося без сенсацій, бо як кажуть, «кубок є кубок». Та про все коротко і по порядку.

«Злива голів у Шишках» – так можна назвати матч, в якому зустрілися у кубковому протистоянні лідери групи «А» першолігового чемпіонату області ФК «Шишаки» і ФК «Лубни». Тут було усе: нічийний основний час, вилучення двох гравців-лубенців, додаткові два тайми по 15 хвилин, серії пенальті і 15(!) забитих м’ячів. Підсумок – 1:1 (голи: Колесніков – Отченашенко), а в серії пенальті – 7:6 перемогли господарі і вийшли до 1/8 фіналу.

«У Селещині гроші на суддів збирають усім селом у трилітрову банку\”. Під такою назвою нещодавно на сайті був розміщений матеріал про сільський футбол на Полтавщині, про недостатнє фінансування команд, про відсутність коштів у \”Елеватора\” з Селещини на кубковий домашній матч проти глобинського \”Прогрейна\”. Як зазначив наставник команди Віктор Патюк, кошти на цей поєдинок збирали всім селом і матч таки був зіграний. Місцева команда створила футбольне дивона ентузіазмі перемогла сильних гостей з рахунком 2:0 і вийшла до наступного етапу змагань. Два влучні удари по воротах суперника завдав Сергій Капустян. Зазначу, що у складі господарів грали пятеро гравці 1995 року народження, вихованці Віктора Патюка. Гадаю, що кубковий прорив \”Елеватора\” на цьому не завершується, адже селещинці в 1/8 фіналу грають з новосанжарським \”Стандартом\”. Після матчу тренер гостей Валерій Чорноус був не задоволений діями на полі гравців команди, які більше мріють про гроші, а не про футбол.

 

«Домашня поразка до дня народження тренера?!» – так можна назвати кубковий поєдинок у Дейкалівці, що на Зіньківщині між місцевою «Чайкою» і «Маяком» з Котельви. Якби букмекери «робили» ставки на перемогу гостей з рахунком 3:0 на одноосібного лідера першолігової групи «Б» у його «футбольному лігві», то заробили б великі гроші. Але саме такий рахунок зафіксовано у цьому матчі – 3:0 на користь котелевців. Цього дня підопічні тренера господарів Ігоря Долгошеєва принесли гарний сюрприз своєму наставнику до його дня народження – 27 червня йому виповнилося 40 років. Зі слів ювіляра, такого принизливого вдома результату матчу «Чайка» ще не зазнавала. А ще й численні помилки арбітрів цієї зустрічі, як кажуть, «мали своє місце»…

Отже, в 1/8 фіналу 29 червня (неділя) зустрічаються:

СК «Полтава» – ФК «Глобине»
«Нива» (Кошманівка) – «Темп» (Градизьк)
«Фортуна» (Кейбалівка) – «Маяк» (Котельва)
«Стандарт» (Нові Санжари) – «Елеватор» (Селещина).
ФК «Шишаки» – «Колос» Дмитрівка     
«Псел-Райз» Гадяч – МФК «Кремінь-КМФФ» Кременчук     
«Олімпія» Савинці – «Фламінго» Комсомольськ.

Матч «Нове Життя» Андріївка  – «Динамо» Решетилівка було зіграно ще 12 червня. У цьому матчі господарі легко перемогли динамівців ― 9:1.

Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода