- 04-05-2010, 12:05 - Sonyksson 202

Кубок \”Будекспреса\” залишається у господарів

Кубок \”Будекспреса\” залишається у господарів

Минулої неділі у Кобеляках відбувся турнір, присвячений 65-й річниці Дня Перемоги.

На запрошення господарів відгукнулася і команда друзів сайту уболівальників \”Ворскли\”. Крім нашої команди у змаганнях узяли участь колективи: \”Спартак\” (Рибалки), Оріль (Канави), с. Іванівка, \”Будекспрес\” (Кобеляки) і команда фан-угрупування \”WGLife\”.

Гостей з Полтави розвели по різних групах, пролунало привітання від організаторів і турнір стартував. У матчі-відкритті зійшлися \”Спартак\” і \”Оріль\”. Незважаючи на домінування футболістів з Канав, голи забивали гравці з Рибалок. Підсумковий результат – 7:1. У другому матчі команда господарів розібралася з Іванівкою – 6:2.

alt

У третій зустрічі на штучне покриття майданчика вийшла і команда нашого сайту. Непогано розпочавши гру, полтавчани не витримали запропонованого темпу. На три голи суперник відповів десятком своїх. Неприємна поразка при досить непоганому рівні гри. А \”Спартак\” зайняв з двома перемогами перше місце у групі \”А\”.

Честь Полтави захистила команда \”WGLife\”. У цікавому матчі проти Іванівки фанати повторили результат \”Будекспреса\” – 6:2. І з нетерпінням чекали очної зустрічі для виявлення переможця групи \”Б\”.

А на майданчик знову вийшов колектив сайту. Але це був не наш день. Знову нищівна поразка 1:9 і попереду лише втішний матч за 5 місце. З таким же рахунком \”Будекспрес\” відправив на друге місце в групі команду фанатів.

Втомлені через надто коротку лаву запасних, але морально налаштовані дати бій, наші гравці вийшли на останній матч. Напружена, безкомпромісна зустріч подарувала уболівальникам і красиві голи, і неоднозначне пенальті, і захоплюючі комбінації. Та рахунок знов не на нашу користь. Іванівка скористалася втомою суперника і заслужено посіла почесне 5 місце: 1:4.

Півфінали виявились дуже напруженими. У першому мінімальну перемогу 2:1 над \”WGLife\” здобули Рибалки, а другий в основний час переможця не виявив – 4:4. І лише в серії післяматчевих пенальті путівку в фінал отримали господарі, забивши Канавам на один семиметровий більше.

\”Оріль\” реабілітувалась у матчі за 3 місце з фанатами. Чудово розпочавши гру, \”WGLife\” не змогли втримати прийнятний для себе рахунок. Канави здобувають \”бронзу\”.
А в фіналі \”Будекспрес\” ввімкнув максимальні оберти проти \”Спартака\”. 5:3 – Кубок залишається в Кобеляках. Після закінчення змагань були вручені призи кращим гравцям команд і турніру. Ну і, звичайно, красень-кубок –  переможцям.

alt

Турнір виявився дуже цікавим для глядачів і учасників. Було все – великі рахунки,  голи на будь-який смак, чоловіча боротьба, інтрига, радість перемоги і смуток від поразок. Приємно вразила дружня атмосфера на полі і поза ним. Коректна гра, повага до суперника, позитив у спілкуванні – за таких принципів був проведений турнір.

Окрема подяка організаторам, зокрема Андрію Степановичу Дубині. Завдяки його увазі і переживанням свято спорту вдалося! Хочеться вірити, що доки будуть люди, яким не байдуже майбутнє підростаючого покоління, Україна матиме  перспективу у здоровій, загартованій, вихованій, сильній, дружній державі.

А після турніру була смачна юшка з апетитними галушками на мальовничому березі Ворскли. Веселі розмови, чудовий настрій і нові друзі залишили незабутні враження для усіх присутніх. Разом до перемог!

Повний фотозвіт турніру ви можете переглянути тут


Віталій Сонікссон
фото та відео: Олег Дубина 

Погода