Аматори - 12-09-2010, 10:09 - sasa 237

Кубок Кобеляччини переїжджає до Лутовинівки

Кубок Кобеляччини переїжджає до Лутовинівки

altВперше в історії Кобеляцького футболу володарем Кубка району стала не
місцева команда. В напруженій боротьбі «Спарта» з Лутовинівки
(Козельщинський район) лише в серії післяматчевих пенальті перемогла
команду з Дрижиної Греблі.

Дрижина Гребля – «Спарта» (Лутовинівка, Козельщинський район) – 2:2 (по пен. 3:4)

Фінал Кубка Кобеляцького району сезону 2010 року.

Судді:  О.Кривогуз, Р.Горбенко, В.Пащенко (всі – Кобеляки)

Дрижина Гребля: Бондарь, Р.Дрига, В.Артеменко (к), Бастроков, Ісаєнко, В.Дрига (Клименко, 76), А.Артеменко (С.Юрко, 112) , Кононенко, Щудро, Чепурко, Мізік

Тренер: Є. Рябуко

Лутовинівка:  Ніконов, Марченко (Жильченко, 91), Купіченко, Проненко(к) (Андрейко, 64), Маленко, С.Минько, Маранда, Скотаренко, Гранатир, В.Минько,  Тристан

Тренер: В. Гарець


Голи:
Чепурко (27), Кононенко (73, пен.)  – Тристан (2, 23)


Попередження:
  Р.Дрига (61) – Проненко (19), Тристан (56), Марченко (67)

11 вересня. 14:30. Кобеляки. Стадіон «Колос» . +16с. 500 глядачів. Оцінка поля – 3

Статистика матчу:

Удари: 14 –  15

Удари (в площину):  6 – 8

Штрафні:  9 – 3

Кутові:  9 – 5

Офсайди: 3 – 7

Фоли:  13 – 16

 

Серія пенальті:

0:0 Щудро (воротар)

0:0 Маранда (воротар)

1:0 Чепурко

1:1 Тристан

1:1 Ісаєнко (воротар)

1:2 Минько

2:2 Кононенко

2:3 Маленко

3:3 Мізік

3:4 Скотаренко


Найкращий гравець матчу: Віталій Минько («Спарта»)

altСубота в Кобеляках видалася по-справжньому спортивною. Саме цього дня на районному  стадіоні «Колос» відбулася спартакіада з нагоди Дня фізкультурника серед  команд  виробничих колективів  фізкультури та сільських громад. За програмою змагань відбулися змагання з підтягування, перетягування канату, шашок, гирьового спорту, настільного тенісу,  армспорту, пляжного волейболу та легкоатлетична естафета. По  закінченні спартакіади (вона до речі дещо затягнулася) на поле місцевого стадіону вийшли команди, які повинні були розіграти головний приз цього дня – Кубок Кобеляччини з футболу.

Обидва колективи представляють першу лігу Кобеляцького футболу. «Спарта» в цьому сезоні показує добротний та якісний футбол. Як результат колектив з Козельщинського району продовжує боротися за медалі першості (станом на 5 вересня «Спарта» ділить третє місце з павлівським «Колосом»).

Футболісти Дрижиної Греблі в свою чергу ділили шосте місце зі ще одним колективом Козельщанського району – «Спартаком» з Рибалок». У півфіналі команди виступили наступним чином. «Спарта» перемогла павлівський «Колос» (2:2, 1:0), а футболісти Дрижиної Греблі сенсаційно здолали володаря Кубка двох попередніх років та чинного чемпіона району – «Динамо» (3:1, 0:1).

Фінальна дуель розпочалася із розвідки. Було видно, що футболісти «Спарти» з початку матчу будуть діяти на контратаках. Основною  ударною силою команди була пара видвинутих вперед нападників – Віталій Минько та Сергій Тристан. Забігаючи наперед слід зазначити, що саме ці два футболіста на протязі всієї гри «випили найбільше крові» захисників Дрижиної Греблі.

«Спартанці» досить швидко відкрили рахунок. Вже на 2-й хвилині  після помилки Ісаєнка, який не зміг вправно зупинити верховий м’яч, Сергій Тристан вміло реалізовує вихід віч-на-віч з голкіпером господарем Бондарем.

Вже через хвилину господарі повинні були зрівнювати рахунок в матчі, проте Чепурко  з близької відстані поцілив смугастого вище воріт. В наступній атаці тепер вже Скотаренко не влучає в площину воріт.

Господарі продовжують насідати на володіння «Спарти». На 15-й хвилині Щудро зряче пробиває ногою метрів з 13 – поряд зі стійкою воріт. За хвилину по справжньому небезпечна пожежа виникла біля воріт гостей. Слід зазначити, що цей момент гості самі ж і створили. Кононенко подав у напрямок штрафного майданчика «Спарти». Кіпер гостей трішки не розрахував свій вихід з воріт тим самим створивши реальний момент для взяття воріт. Мяч зрадницьки перелетів Ніконова. Лише ціною над зусиль кіперу гостей вдалося перевести м’яча на кутовий.

altЯк це не парадоксально звучить, але знову спрацювало футбольне правило «не забиваєш ти – забивають тобі». І знову не обійшлося без чергового ляпа оборони Дрижиної Греблі. Чудовий момент, який створили самі собі номінальні господарі влучним ударом реалізовує Сергій Тристан, тим самим оформлюючи свій дубль в матчі. 2:0 вже на 23 хвилині! Хто  б міг подумати про це перед зустріччю?!

Футболісти з Дрижиної  Греблі не були б самі собою, не прагнучи всіма силами відігратися. На їх щастя вдалося їм це досить швидко. На 27 хвилині  колектив з Дрижиної Греблі розіграв штрафний. Ніконов спробував кулаком вибити м’яча, проте влучив смугастим у набігаючого Чепурка, від якого він згодом влетів у ворота «спартанців». 1:2!

Після забитого \”дрижанами\” голу гра ненадовго заспокоїлася. На 37 хвилині гарну можливість забити мав Маранда, проте у ближньому бою кіпер господарів Бондарь врятував свою команду, перевівши м’яча на кутовий. За хвилину в подібній ситуації ті ж гравці зіткнулися в дуелі – і знову кіпер господарів вийшов з неї переможцем. На цьому фактично перший тайм і закінчився.

Після перерви характер футбольного дійства не змінився. Команди створювати безліч дійсно хороших моментів, з яких переважну більшість тринькали. В першій же своїй атаці в другому таймі дрижали мали супергольовий шанс для того, щоб зрівняти рахунок. Ісаєнко завдав небезпечного удару зі штрафного, з яким кіпер гостей впорався, але не зміг зафіксувати м’яча з першого разу. На добивання першим встиг Володимир Дрига, який з чотирьох метрів не зміг влучити у площину воріт «Спарти»!  За 6 хвилин тепер вже Чепурко з ще вигіднішої позиції б’є по горобцям. Просто жахливе невезіння дрижан!

altГосподарі продовжують тиснути на володіння «спартанців». З кожної хвилиною стає очевидним, що атаки дрижанських футболістів стають все більш гострішими, проте голу все не було. «Спарта» дещо підсіла, проте в потрібний час непогано огризалася.

На 73-й хвилині гол таки стався. У штрафному майданчику гостей Маленко на думку головного арбітра зустрічі порушує правила проти Кононенка. Пенальті! Сам же постраждалий успішно реалізовує одинадцятиметровий. 2:2! Ніконов напрямок удару вгадав, проте нічим зарадити не зміг. Все починається спочатку…

В останні 20-й хвилин другого тайму матчу команди старалися не надто ризикувати. Моменти були, але назвати їх небезпечними, а тим паче гольовими язик не повернеться.

Овертайм  пройшов в рівній боротьбі. Але я би відзначив два епізоди, які б при більшій вдачі однієї з команд могли б істотно вплинути на загальний результат матчу.

104-а хвилина. Щудро з правого флангу вривається у штрафну та з розвороту завдає сильного удару в ближній кут воріт – Бондарь з великими труднощами перевів смугастого на кутовий. 108-а хвилина. 

Ісаєнко на швидкості прорвався по центру через оборонні редути «спартанців», відпасував на свого одноклубника, який з гострого кута прострілив у карний майданчик. Сергію Юрку не вистачило якоїсь миттєвості, щоб результативно замкнути простріл одноклубника.

В основний та додатковий час матч закінчився з «мировим» рахунком, тому Кубок розігрувався у футбольній лотереї – серії пенальті. В серії одинадцятиметрових влучнішими виявилися «спартанці», які перемогли з рахунком 4:3. Свої удари не реалізували Щудро, Ісаєнко – Маранда.

altНа безсумнівно величезну радість козельщанських та лутовинівських вболівальників, які приїхали в цей день (а їх до речі на стадіоні було близько сотні) по вболівати за своїх, перемогу, а з нею і трофей здобула команда «Спарта» (Лутовинівка)! Футболістам Дрижиної Греблі цього вечора не пощастило, але їм нівчому себе дорікнути. Вони віддали всі сили для перемоги, але фортуна цього дня була біля інших воріт. Лутовинівська команда перервала переможну кубкову ходу «Динамо» , яка до цього нараховувало 2 роки та взагалі всіх кобеляцьких команд до цього(якби не хотіли деякі люди з керівництва місцевого футболу, які всіма силами прагнули, щоб трофей виграла лише «місцева команда»).  «Спарта» лише на ентузіазмі власних гравців та керівництва вже не один рік доказує, що вони можуть боротися за трофеї  та високі місця в чемпіонаті.

Мені б хотілося особливо відзначити вболівальників гостей, які весь фінальний матч підтримували рідну команду. Хотілося, щоб такі палкі вболівальники були у всіх команд району. Місцевому «Колосу» про таке лише мріяти доводиться…

Після фінального свистка були обійми, радість, танці та фотографування. Лутовинівка святкувала. Вони переписали футбольну історію Кобеляцього району. Історія пишеться для того, щоб її пам’ятали. А такі матчі залишаються в пам’яті уболівальників надовго.

Мій повний фотоогляд фінального матчу ви можете переглянути тут

Переможці Кубка Кобеляцького району останніх років:

2004 – с.Іванівка;

2005 – АФ \”Прапор\”;

2006 – \”Динамо\” (Кобеляки);

2007 – \”Здобуток\” (Бутенки);

2008 – \”Динамо\” (Кобеляки);

2009 – \”Динамо\” (Кобеляки);

2010 – \”Спарта\” (Лутовинівка).

Погода